Haberler

Tekirdağ'da Lezzet Şenliği

Tekirdağ'da lezzet şenliğiTEKİRDAĞ - Tekirdağ'da " Tekirdağ ve Yunanistan Dedeağaç (Alexandrapoli) Dostluk Birliği birinci Lezzet Şenliği Yeniyıl Etkinliği" gerçekleşti.

Tekirdağ'da lezzet şenliği

TEKİRDAĞ - Tekirdağ'da " Tekirdağ ve Yunanistan Dedeağaç (Alexandrapoli) Dostluk Birliği birinci Lezzet Şenliği Yeniyıl Etkinliği" gerçekleşti.

Tekirdağ Süleymanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli Ziyafet Odası'nda gerçekleşen etkinlik, Süleymanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öncülüğünde, Dedeağaç Lokantacılar Odası, Tekirdağ Lokantacılar ve Pastacılar Odası, Tekirdağ Aşcılar ve Pastacılar Derneği'nin destekleriyle gerçekleşti. Etkinliğe, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Süleymanpaşa Kaymakamı Aslan Yurt, Tekirdağ Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Lütfi Çebi, Süleymanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Oğuz Günaçan, öğretmenler, çok sayıda öğrenciler ve davetliler katıldı.

"Farklı kültürleri ortak değerlerde buluşmasını sağlamak"

Süleymanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Oğuz Günaçan, Türk-Yunan mutfağının geleneklerine değinerek, "Bizler, mesleki eğitimle ilgili kamusal sivil ve akademik biri sosyal mizah uzlaşma sağlayacak, olumlu bir çevre oluşturabilmek için, bir protokol imzaladık. Protokolün tarafları okulumuz, Tekirdağ Lokantacılar ve Pastacılar odası, Tekirdağ Aşçılar ve Pastacılar Derneği ile Dedeağaç Lokantacılar Odası olarak bugün Tekirdağ Alexandrapoli dostluk Birliği 1. Lezzet şenliği yeni yıl etkinliğinde bir araya geldik. Bu etkinlik ile aynı mesleği icra eden, ancak farklı dilleri konuşan öğrenci, öğretmen ve Usta aşçıların ortak atölye çalışmaları yapmalarını, Türk-Yunan mutfağının geleneklerine, yemeklerini birlikte hazırlamaları ve siz değerli misafirlerimize bir dostluk yemeği vererek farklı kültürleri ortak değerlerde buluşmasını sağlamak" dedi.

"Bizi birbirimize daha iyi tanıyarak kucaklamamızı da sağlayan etkinlik olacaktır"

Ardından konuşma yapan, Tekirdağ Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Lütfi Çebi, bu etkinlikle birlikte kültürlerin daha da kaynaşacağına değinerek, "Esnaf teşkilatı olarak, sadece iş yerlerimizde insanlara yemek hizmeti yapan insanlar değiliz. Bizler Ahi kültürünü yüzyıllardan beri, dünyanın ve ülkenin her safhasına gelmiş olan bir teşkilatın temsilcileriz. İşte burada bir örneğini yaşayacağımız bugün birinci lezzet şenliği adı altında düzenlediğimiz bu etkinlik sadece ve sadece bir damak yemek şöleni değil aynı zamanda kültürleri birleştiren, bizi birbirimize daha iyi tanıyarak kucaklamamızı da sağlayan etkinlik olacaktır" ifadelerini kullandı.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ise "Bir mutfaktan bahsediyorsak, bir Akdeniz mutfağından Ama özellikle Trakya'dan bu bölgenin mutfağından bahsetmek lazım. Biz Yunanistan'a gittiğimiz zaman hiç damak lezzeti sıkıntısı çekmiyoruz. Çünkü aynı bizim damağımızda uygun yiyecekler bulabiliyoruz" açıklamasını yaptı.

Konuşmalarının ardından etkinlik yapılan yemeklerin davetliler ikram edilmesiyle son buldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ekrem Eşkinat Süleymanpaşa Yunanistan Tekirdağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title