Haberler

Tekirdağ'da 'Kayıt Dışı İstihdam Sorunu' Konuşuldu

Kayıt Dışı İstihdam Sorunu Tekirdağ'da Masaya Yatırıldı.

Kayıt dışı istihdam sorunu Tekirdağ'da masaya yatırıldı.

Tekirdağ İl Genel Meclis Salonu'nda Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan başkanlığında yapılan toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Edirne Bölge Çalışma Müdürü Lütfü İnciroğlu, Tekirdağ İş-Kur İl Müdürü Şerafettin Küçük, İl Milli Eğitim Müdürü Üner Dilek, Gençlik ve Spor Müdürü İl Fevzi Kıran ve daire amirleri ve işadamları katıldı. Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, yaptığı konuşmada, "Kayıt dışı istihdam konusu, ülkemiz için büyük bir sorundur. Bununla ilgili olarak taşra kuruluşları, organize sanayi bölgeleri, işadamlarıyla görüşmeler yaparak

çalışmalara başladık. İş-Kur, SSK, Bağ-Kur gibi kuruluşlar kayıt dışı istihdamın önlenmesi mücadelesinde işadamlarına bilgiler verecek ve seminerler yapacaklar. Kaçak ve sigortasız işçilerle mücadele etmek amacıyla kaçak işçi çalıştırmanın ülkenin ekonomik yapısına çok büyük zararlar açtığından buna engel olabilmek ve kayıt dışı istihdamın zararlarını en alt seviyeye düşürmek istiyoruz" dedi.

Edirne Bölge Çalışma Müdürü Lütfü İnciroğlu ise, sosyal güvenlik kurumlarına kayıt olmadan işçi çalıştıran birçok işyerinin bulunduğunu, bunları tespit edebilmek için çok sayıda müfettiş gerektiğini söyledi. Denetimlerin gereği şekilde yapılamadığından kaçak işçi sayısında gün geçtikçe artışlar yaşandığını ve bunun Türkiye ekonomisine çok büyük zararlar verdiğini söyleyen İnciroğlu, Türkiye'de 6 ila 17 yaşlarındaki çocukların yüzde 87'sinin küçük ölçekli işyerlerinde kaçak ve sigortasız çalıştırıldığını, Türkiye dışından getirilen kaçak işçilerin de Türkiye'de ağır işlerde sigortasız olarak ve çok düşük ücretlerle çalıştırıldığından zararların büyük olduğunu anlattı.

Türkiye'deki 72 milyon nüfusun 11 milyonun kayıt dışı olarak çalıştığını, bu kayıt dışının önlenmesi halinde Türk ekonomisinde büyük bir rahatlama yaşanacağını söyleyen İnciroğlu, işçi ve işverenin kayıt dışı konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğini, ağır yürüyen demokratik işlemlerin kaldırılmasını, gelir dağılımındaki adaletsizliğin giderilmesini ve işyerlerinde denetimlerin sıklaştırılmasının soruna çözüm olacağını ifade etti.

Tekirdağ İş-Kur İl Müdürü Şerafettin Küçük de, kayıt dışı istihdam konusunda yapılan çalışmaları, yürütülen projeleri ve denetimleri anlatarak il ve ilçelerde toplantılar yapıldığını, projenin tanıtımı için sanayi bölgelerine ve işadamlarına çağrılar yapıldığını, ilanlar ve afişlerle duyuruların yapıldığını söyledi. Küçük ayrıca, bu kapsamda il istihdam kurulunun 4 ayda bir toplanarak çalışmaların sonuçlarını tartıştığını ve sonuçların değerlendirilerek yeni yöntemler denendiğini anlattı.

Toplantıya katılan işadamları da, projelere bakış açılarını, kaçak işçilerle mücadele için devlete ve işadamlarına düşen görevleri, aynı iş kolunda çalışan firmaların kaçak işçi çalıştırarak haksız rekabete yol açtığını ve bunu önlemenin bir vatandaşlık görevi olduğunu, vergi ve sigorta indirimlerinin de buna çözüm olabileceğini belirtti.

(SG-ED-OK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title