Haberler

Son dakika haber: İtfaiyeciler sahurlarını görev başında yapıyor

Güncelleme:

Son dakika haberler... Tekirdağ'da vatandaşların can ve mal güvenliği ile olası bir yangına müdahale için 7 gün 24 saat hazır bekleyen itfaiyeciler, görev başında sahur yapıyor.

Tekirdağ'da vatandaşların can ve mal güvenliği ile olası bir yangına müdahale için 7 gün 24 saat hazır bekleyen itfaiyeciler, görev başında sahur yapıyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı İstasyonu çalışanları, sahur için mutfağa girip hazırlık yapıyor.

Hazırlıklarını tamamlayan 10 kişilik ekip, el birliği ile kahvaltılıkları masaya servis ediyor.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle, masada sosyal mesafe kuralına dikkat ederek oturan itfaiye erleri, dua ederek sahur yapıyor.

İtfaiye erleri ailelerinden ayrı sahur yapmanın burukluğunu yaşasa da, vatandaşların can ve mal güvenliği için görev başında olmanın gururunu da taşıyor.

"İhbar gelince sofrayı bırakıp gidiyoruz"

İtfaiye eri Yakup Ahizer, AA muhabirine, 25 yıldır sürdürdüğü mesleğini çok sevdiğini söyledi.

İtfaiyecilerin her zaman hazır kıta beklediğini anlatan Ahizer, "İtfaiyecilerin bayramı, ramazanı yok. Her zaman görev başındayız. Ramazanda da nöbetçi arkadaşlarla hep beraber sahurumuzu hazırlıyoruz, beraber sahurumuzu yapıyoruz. Zaman zaman sahurumuzu yaparken ihbar da gelebiliyor. Bu durumda hemen sofrayı öylece bırakıp ihbara gidiyoruz. Bu da işimizin hem zorluğu hem güzelliği arasında, diyoruz." dedi.

İtfaiye eri Ahmet Işık da itfaiyecilerin 24 saatinin ihbar bekleyerek geçtiğini dile getirdi.

Bu ihbarların bazen sahurda yapıldığını anlatan Işık, "O yüzden sahur bazen yarım kalıyor. 7 gün 24 saat göreve hazır bekliyoruz. Sahurda da nöbetçi arkadaşlar hazırlıkları yapar, sonra yemeğimizi yeriz. İşimiz insana hizmet. İşimizi severek yapıyoruz. Ailemizden uzak sahur yapmanın burukluğu var ama görevimiz gereği biz de ailelerimiz de bu duruma alışıyor. Ramazanda, bayramlarda ailemizden ayrı olabiliyoruz." diye konuştu.

Ekipler gelen yangın ihbarı üzerine en kısa sürede istasyondan ayrılarak bölgeye gidiyor.

Kaynak: AA / Güncel

Tekirdağ İtfaiye Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title