Haberler

Tekirdağ: Çorlu'da Sel Felaketinin Ardından

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde sel felaketinin ardından hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde sel felaketinin ardından hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Çorlu Kaymakamlığı'ndan edinilen bilgilere göre, Çorlu'da sağanak yağış sonrası Devlet Hastanesi, Kız Meslek Lisesi ile Hanife Şefik Celep İlköğretim Okulu'nun bodrum katlarını su bastı. Ayrıca Çorlu'nun çeşitli bölgelerinde 103 ev, 23 bodrum ve depo ile 25 işyerinin sular altında kaldığı kaydedildi.

Çorlu'da su baskınına uğrayan 103 evden 50'sinde tahliye çalışmalarının tamamlandığı, 23 depodan 9'unda, 25 işyerinden 5'inde su tahliyesinin sonlandırıldığı, diğer bölgelerde ise çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

Öte yandan, Yulaflı ve Şahbaz Köyleri'ne, elektrik direklerinin devrilmesi sonucu elektrik verilemediği belirtildi.

Ekili alanlarda da büyük zarara neden olan sağanak yağış sonrası ayçiçeği ekili alanlarda zarar meydana geldiği, net zararın yapılacak hasar tespit çalışmalarından sonra belirleneceği ifade edildi. Çorlu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri ile Sivil Savunma Müdürlüğü ekiplerinin su tahliye çalışmalarını aralıksız olarak sürdürdüğü, yağışın maddi boyutunun ise tüm bölgelerde suların tahliye edilmesinin ardından belirleneceği vurgulandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title