Haberler

Tekirdağ: Çorlu'da Hac Kayıtları İçin 10 Günlük Süre Başladı

Çorlu İlçe Müftüsü Zakir Uzun, hac kayıtları için 10 günlük sürenin başladığını açıkladı.

Çorlu İlçe Müftüsü Zakir Uzun, hac kayıtları için 10 günlük sürenin başladığını açıkladı.

Çorlu İlçe Müftüsü Zakir Uzun, hac kayıtları ile ilgili bir açıklama yaptı. Uzun, bu yıl Tekirdağ il genelinde Diyanet listesinden 206, şirket listesinden ise 143 kişinin kayıt yaptıracağını belirterek, "Hac kayıtları, 7-17 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu kayıtlarımız kesin hac kayıtlarıdır. Bu sene bilindiği gibi yeni müracaatlar alınmadı. Çünkü geçen seneden Türkiye genelinde 190 bin kişi sırada bekliyordu. Tekirdağ'da geçen seneki Diyanet kura listesinde yer alanlar 10 günlük süre zarfında kayıt yaptırabilecek. Tekirdağ için, ileriki zamanlarda ek kontenjan verilip verilmeyeceği ile ilgili şimdiden bir şey söylemek doğru olmaz. Biz Müftülük olarak gelişmeleri takip ediyoruz" dedi.

Müftü Uzun, hac ayıtları için müracaat etmek isteyen hacı adaylarının hac taksitini yatırdığına dair banka dekontu, arka fon rengi beyaz olan 4 adet vesikalık fotoğraf, 15 Mayıs 2007 tarihine kadar geçerli pasaport ve Diyanet'e bağlı hac bürolarında bulunan form dilekçeyi doldurup Tekirdağ İl Müftülüğü'nde yer alan Müftülük Hac Bürosu'na teslim etmeleri gerektiğini bildirdi. Zakir Uzun, Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile Hacca gidecek vatandaşların normal tip için 2 bin 100 EURO, müstakil tip için 2 bin 875 - 3 bin EURO, otel tip içinde 3 bin 400 EURO ile 6 bin 200 EURO arasında değişen bedelleri bir peşin iki taksitte ödeyeceğini ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title