Haberler

Tekirdağ: Bayramda Hırsızlara Karşı Uyarı

Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Sert, Bayram Tatiline Gidecek Olan Vatandaşları Hırsızlık Olaylarına Karşı Uyardı. Vatandaşların Evlerinde Gerekli Tedbirleri Almasını İsteyen Sert, "Siz Tatile Gidebilirsiniz, Ancak Hırsızlar Tatil Yapmıyor" Dedi.

Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Sert, bayram tatiline gidecek olan vatandaşları hırsızlık olaylarına karşı uyardı. Vatandaşların evlerinde gerekli tedbirleri almasını isteyen Sert, "Siz tatile gidebilirsiniz, ancak hırsızlar tatil yapmıyor" dedi.

Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Sert, bayram tatilini evlerinden uzakta geçirecek vatandaşların, tatil dönüşü hırsızlık olayıyla karşılaşmamaları için gerekli tedbirleri almaları gerektiğini söyledi. Vatandaşlara, tatile çıkarken kendilerine ulaşılabilecek telefon numaralarını mutlaka komşularına bildirmeleri ve değerli eşyalarını evlerinde bırakmamaları çağrısında bulunan Sert, "Siz tatile gidebilirsiniz, ancak hırsızlar tatil yapmıyor" dedi.

Alınacak basit tedbirlerle olası hırsızlık olaylarının önüne geçilebileceğini dile getiren Sert, vatandaşlara bazı tavsiyelerde bulundu. Evinizi terk ettiğinizde, evde olmadığınızı hırsızlara hissettirmeyin diyen Müdür Sert, "Siz tatildeyken kapınızın önünde veya posta kutunuzda biriken gazete, mektup, fatura ve benzeri evraklar hırsızlara davetiye olacağından komşularınıza bunları almalarını tembih ediniz. Evin etrafını ışıklandırın, evden çıkmadan kapı ve pencereleri iyice kilitleyin. Banyo ve tuvalet pencereleri ile havalandırmalardan hırsızın eve girebileceğini unutmayın. Buraları da dikkatli şekilde kontrol edin" diye konuştu.

Sert, vatandaşlardan tatil dönüşü evlerinde hırsızlık olaylarıyla karşılaşmaları durumunda ise paniğe kapılmadan ve hiçbir eşyaya dokunmadan "155 Polis İmdat" telefonlarını aramalarını istedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title