Haberler

Tekirdağ 272 Saat Kurs Görüp Aşçı Oldular

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde açılan 'Aşçı Çırağı' kursuna katılan 12'si kadın 15 kursiyer gördükleri 272 saatlik eğitimlerin ardından usta birer aşçı oldu.

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde açılan 'Aşçı Çırağı' kursuna katılan 12'si kadın 15 kursiyer gördükleri 272 saatlik eğitimlerin ardından usta birer aşçı oldu. Alacakları belgelerle kendi işyerlerini kurabilecek olan kursiyerler, uygulamalı eğitimde hem hünerlerini sergiledi hem de yaptıkları yemekleri yedi. Malkara'da Halk Eğitim Müdürlüğü ile Tekirdağ İŞKUR Müdürlüğü işbirliği ile bir önce açılan 'Aşçı Çırağı' kursuna 12'si kadın 15 kişi katıldı.Öğretmenliği aşçıbaşı Tunay Mergen'in yaptığı kursa katılan aşçı adayları hafta içinde toplam 250 saat teorik, 22 saati de pratik olmak üzere 272 saat boyuncu eğitim aldı. Kursiyerler ayrıca kurslara katıldığı süre içerisinde İŞKUR'dan yol ve yemek olmak üzere günlük 20 lira ücret aldı. Yoğun bir eğitim gören aşçı adayları, kurs öğretmeni aşçıbaşı Tunay Mergen tarafından uygulamalı eğitime tabi tutuldu. Kursiyerler öğrendikleri bilgilerle öğretmen eşliğinde hünerlerini sergilediler. Yapılan yemekler daha sonra kursiyerler tarafından sunulduktan sonra yenildi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sevdican Doğan, kursiyerlere Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR imzalı ve onaylı aşçılık sertifikası verileceğini belirterek, Yaklaşık 1 ay önce bu kursu başlattığımızda hedeflerimiz vardı. Çok güzel yemekler pişirmek erkeler ve bayanlar tarafından. Bunun sonucunda buradan alacakları belgelerle yemek fabrikalarında ya da kendi imkanlarıyla açacakları yerlerde bu belgelerini değerlendirmek kursiyerlerin en büyük amacıydı. Talepler doğrultusunda çeşitli kurslarımızı açmaya devam edeceğiz dedi.

Aşçı adayı kursiyer 51 yaşındaki Nurdan Yılmaz, Bu kursa katılmamım amacı ev hanımıyız ama kendimiz geliştirmek için. Daha güzel yemekler yapmak için ve püf noktalarını öğrenmek için geldim. Birazda profesyonel olmak için. Şimdiden sonra artık lokanta da açabilirim. Başka bir iş yerinde de çalışabilirim dedi. 45 yaşındaki Renk Üstünkol, Kursun açılacağını ilk duyduğum zaman beni çok cezbetti. 25 yıllık ev hanımıyım ama burada öğrendiklerim bana ilginç şeyler kazandırdı. Profesyonel bir aşçının yanında daha önce hiç bulunmadım. Tecrübe oldu benim için. Kursumuz çok güzel geçti dedi.

Kursun öğretmeni aşçıbaşı Tunay Mergen, kursiyerlerin kendisine çok yardımcı olduğunu belirterek, Çabuk öğreniyorlar. Yemek üzerine konular anlattım. Anlatırken de aynı zaman da hijyen ve iş güvenliği üzerinde durduk ve anlattık. Ayrıca yemek yapımında püf noktalarını öğrendiler. Yemeğin can alıcı ve dikkat çeken bölümlerini gördüler. Öğrendiklerini ve gördüklerini öğrencilerim bundan sonra uygulayacaklar dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tekirdağ Malkara İŞKUR Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title