Haberler

Tekin: İtirazlar Mantıksız

Gürsel Tekin, Kadın Kotasının Hesaplanmasına Yönelik İtirazları 'Mantıksız' Olarak Nitelendirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, partisinin 15. Olağanüstü Kurultayı'nda PM oluşumunda kadın kotasının hesaplanmasına yönelik itirazları ''mantıksız'' olarak nitelendirdi.

Tekin, CNN Türk'teki ''Ankara Kulisi'' programında soruları yanıtladı.

Kurultay'da PM oluşumunda kadın kotasının hesaplanmasına yönelik itiraz olduğunu, sonrasında Çankaya İlçe Seçim Kurulunun itirazı reddettiğinin hatırlatılması üzerine Tekin, yapılan itirazı ''mantıksız'' olarak nitelendirdi.

Kendisinin parti tüzüğünü bildiğini ve kararın bu yönde olacağı konusunda bir tereddütünün olmadığını ifade eden Tekin, ''PM'nin içinde olsam da, olmasam da Kılıçdaroğlu'nun yol arkadaşıyım. Her alanda ben siyaset yaparım. Siyaset sadece PM'de yapılmaz, PM'nin dışında da siyaset yapılacak çok şeyler var'' diye konuştu.

''PM listesinde delegeler en çok sizin adınızı çizdiler, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine Tekin, 25 yıldır CHP'de görev yaptığını söyledi. Tekin, şöyle konuştu:

''Hiç tanınmamış, hiç bilinmeyen arkadaşımız hiç çizik yemezken benim çizik yemem, elbette demokratik haklarıdır, hiç buna itiraz etmem, Ama beni çizenler için söylemek istiyorum, bir yıl önce 'Türkiye'nin en başarılı il başkanı' diyeceksiniz, sonra da çizeceksiniz. Bu çelişkiyi anlamakta güçlük çekiyorum. En önemli çiziği parlamentodaki arkadaşlarımızdan yemişim. Hiç önemli değil, ama merak ediyorum hangi kriterlere göre çizdiler?''

''Yeni liste ile Önder Sav ve Deniz Baykal'ın PM'deki gücünün ortadan kaldırıldığına'' ilişkin iddiaların sorulması üzerine Tekin, siyasi partilerde mutlak beraberlik ve ayrılıkların olmadığını vurguladı. Tekin, PM listesinde Sav'a ve Baykal'a yakın isimlerin de bulunduğunu söyledi.

Genelkurmay Başkanlığının ''dil'' konusundaki açıklamasına ilişkin soru üzerine Tekin, konuya ilişkin siyasetin konuşması gerektiğini vurgulayarak, ''Olmaması gerekirdi, ama ne yazık ki böyle şeyler oluyor'' yanıtını verdi.

Bir başka soru üzerine Tekin, sorun yaşanan teşkilatlarda bazı değişiklikler yapılacağını da kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title