Haberler

Tekin: İllegal Yapılanma İçinde Olmadım

"Ergenekon" Davasının Tutuklu Sanıklarından Emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin, Hakkındaki Suçlamalarla İlgili Olarak, 'Bugüne Kadar İllegal Yapılanma İçinde Olmam Mümkün Olmadığı Gibi, Yasal Bir Dernek, Parti, Sendika, Sivil Toplum Örgütü Üyesi de Olmadım' Dedi.

"Ergenekon" davasının tutuklu sanıklarından emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin, hakkındaki suçlamalarla ilgili olarak, ''Bugüne kadar illegal yapılanma içinde olmam mümkün olmadığı gibi, yasal bir dernek, parti, sendika, sivil toplum örgütü üyesi de olmadım'' dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmanın öğleden sonraki oturumunda savunmasının alınmasına başlanan Tekin, tutuklu bulunduğu süreçte yaşadıklarını anlatmak ve ''gözlemleriyle algıladığı asıl Ergenekoncuların portresini'' çizmek istediğini söyledi.

Savunmasında, ''av'' ve ''tuzak'' gibi sözcüklere yer veren Tekin, ''Onurlu bir mücadelede namertlik yoktur. Düşmanınız da olsa mertçe mücadele etmeyi yeğlersiniz'' dedi.

Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi'nin çok önemli bir üyesi olmak dahil, Kuvay-ı Milliye ve daha birçok sivil toplum kuruluşu ile isminin anıldığını söyleyen Tekin, ''Bugüne kadar illegal yapılanma içinde olmam mümkün olmadığı gibi, yasal bir dernek, parti, sendika, sivil toplum örgütü üyesi de olmadım'' şeklinde konuştu.

Muzaffer Tekin, basında kendisini başka bazı sanıklar ile gösteren bir fotoğrafın yayımlandığını ve bunun ''suç örgütü Antalya'da karargah kurmuş'' şeklinde lanse edildiğini belirterek, söz konusu fotoğrafın Şile'de bir piknik alanında çekildiğini savundu.

Tekin'in savunması sırasında Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, Tekin'e ''Savunmanız uzun sürecekse yarın devam edilim'' dedi. Tekin'un ''uzun'' demesi üzerine Şengün, sanığın savunmasına ara vererek, diğer sanıklar ve avukatlardan taleplerini sordu.

Söz alan Doğu Perinçek, 2 Temmuz 2008'de, Başbakanlık Müsteşarlığının İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yazdığı yazı ekinde, MİT'in yaptığı ve Ergenekon şeması olarak tarif edilen bir şema bulunduğunu söyledi.

Şemadaki isimlerin savcılarca kapatılarak dava dosyasına konulduğunu söyleyen Perinçek, şemanın, içindeki isimlerin okunabileceği bir örneğinin dava dosyasına konulmasını istediğini kaydetti.

Elindeki şemayı mahkeme heyetine gösteren Perinçek, bunun, 2001 yılına ait bir şema olduğunu, içinde 69 isim bulunduğu ifade edilen bu şemadaki isimlerden 6'sı dışında neredeyse tamamının kapatıldığını anlatarak, ''Bu 69 isim olmadan ve bu şema görülmeden savunma yapmamız mümkün değil. Bizim örgüt olduğumuz iddiası var ve şema dava dosyasına konulmak için talep edilmiş, ama konulmamıştır. Biz kimle bu örgütü kurmuşuz'' dedi.

Tutuklu sanık Hüseyin Görüm, bazı isimler verip, bunların tanık olarak duruşmaya getirtilmesini isteyerek, ''Tanık olarak getirtebilirseniz, yakın Türk tarihinin hepsini çözecektir'' şeklinde konuştu.

Başkan Şengün, ''Bunları bize dilekçe ile detaylı yazarak bildir'' dedi.

''Yazmayı bilmiyorum'' diyen Görüm, ''sayayım bari'' diyerek, söz konusu isimleri söyledi.

Görüm, ''Ben burada savunma falan yapmayacağım. Yaşadıklarımı anlatacağım. Bunun sözünü aldım sizden'' deyince, Başkan Şengün ''Ben de verdim sözü'' dedi.

Kemal Kerinçsiz, iddia edilenin aksine Ali Yiğit ile aralarında telefon görüşmesi olmadığını söyledi. Kerinçsiz'in avukatı Tolga Akalın da tahliye talebinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title