Haberler

Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi

Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi'nde Kardemir Karabükspor, Kendi Evinde Beşiktaş'a Bitişe Saniyeler Kala 77-78 Mağlup Oldu.

Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi'nde Kardemir Karabükspor, kendi evinde Beşiktaş'a bitişe saniyeler kala 77-78 mağlup oldu.

Karabük Merkez Spor Salonu'nda oynanan maçta Beşiktaş Bedensel Engellileri konuk eden Kardemir Karabükspor, rakibine 77-78 mağlup oldu. Karşılaşmanın ilk periyodunun 17-21 yenik tamamlayan Kardemir Karabük ilk yarıyı 6 puan farkla 29-35 mağlup kapattı. Müsabakanın 3. periyodu da 53-55 Beşiktaş'ın lehine tamamlandı. Karşılaşmanın son periyodunda üstün bir oyun sergileyen Kardemir Karabükspor, bitime 4 saniye kala 77-75 önde götürdüğü maçı, son saniyede yediği 3'lük atışla 77-78 tamamlandı. Kardemir Karabüksporlu sporcular, son saniye üçlüğüne itiraz ederken, müsabakanın hakemleri soyunma odasına gitti.

Kardemir Karabükspor Salon Sporları Sorumlusu Ahmet Soykök, verilen emeğin hakemler yüzünden harcandığı tepkisini göstererek, "Biz emeğin hakkını istiyoruz. Bu oyunculara yazık. Düdük çaldıktan sonra atılan atışı kabul edip hakkımızı yediler. Federasyona başvuru yapacağız. Hakemler bile toz dumana karışıp hemen kaçtılar" dedi.

Beşiktaş takımının menajeri Erdem Göksel ise 3 oyuncularının sakat olduğunu federasyona bildirmelerine rağmen bu maça zorlanarak çıkarıldıklarını iddia ederek, "Gerçekten iki takımda çok iyi mücadele etti. Maçtan önce hakemlere itirazda bulunduk. Elimizde raporlar olmasına rağmen 3 oyuncumuzun sakat olduğunu federasyona bildirdik. Ancak federasyon itirazımıza karşı bizi zorlayarak bu maçı oynattı. İtiraz paramızı yatırarak başvurumuzu yaptık, ama federasyonun yeni uygulaması Türkiye'yi şaşırtacaktır" diye belirtti.

Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'nde bugün oynanan karşılaşma sonrası Kardemir Karabükspor 28 puanla ligi 5. sırada bitirirken, Beşiktaş ise bu galibiyetle ligi ikinci sırada bitirdi ve Play-off'ta Cadbury Engelli Yıldızlar ile eşleşti.

Ligi 5. sırada tamamlayan Kardemir Karabükspor Bedensel Engelliler Takımı, Willibrinkmann Avrupa Kupası'na katılamaya hak kazandı.

(YE-ET-MFS-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title