Haberler

'Tekel İşçilerinin Mağduriyetlerini Görmezden Gelemeyiz'

Tekel Genel Müdürü Fahri Arıkan, 'Tekel İşçilerinin Mağduriyetlerini Görmezden Gelemeyiz, Bu Konuda Bir Çözüm Bulunabileceğini Düşünüyorum' Dedi.

TEKEL Genel Müdürü Fahri Arıkan, ''Tekel işçilerinin mağduriyetlerini görmezden gelemeyiz, bu konuda bir çözüm bulunabileceğini düşünüyorum'' dedi.

TEKEL Ankara Bölge Müdürlüğünde çalışan 165 işçi, şirketin özelleştirilmesi dolayısıyla iş yerini terk etmeme eylemi düzenledi.

İşçiler, Atatürk Orman Çiftliği'ndeki fabrika önünde toplanarak özelleştirme aleyhine sloganlar attı.

Arıkan, burada yaptığı konuşmada, Tekel'in kritik bir özelleştirme sürecinden geçtiğini, ancak bunun nasıl sonuçlanacağını şimdiden kestirmenin mümkün olmadığını söyledi.

''Şu anda bir yerde emanetçi, bir yerde mal sahibi olduklarını'' söyleyen Arıkan, şöyle konuştu:

''Bu süreç nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın Tekel ülkeye katkısını sürdürecektir. Bugüne kadar Tekel'in ürettiğini, kaliteli iş yaptığını ortaya koymaya, pazar payını korumaya çalıştık. Bugün teklif edilen fiyat 2003'ten bu zamana nasıl bir katma değer yarattığımızı göstermektedir.

Bu süreçte haklı ve meşru taleplerinizin iletilmesi en doğal hakkınız. Tekel işçilerinin mağduriyetlerini görmezden gelemeyiz. Bu konuda bir çözüm bulunabileceğini düşünüyorum. Önemli olan bu süreçte kuruma bir zarar gelmemesidir. Mesajlarınız bir yerlere ulaştı bence. Özelleştirme sonrasında burada çalışmaya devam edecek olanlar ile başka kamu kuruluşlarına geçecek olanlar için en iyi koşulları sağlamaya çalışacağız.

Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Arıkan, işçilerin alkışları arasında fabrikadan ayrıldı.

Tekgıda-İş Ankara Bölge Başkanı Lütfi Ceylan da Tekel'e verilen 1 milyar 720 milyon dolarlık fiyatın cazip gibi gözüktüğünü ancak şirketin gerçek fiyatının bunun çok üstünde olduğunu öne sürdü.

Ceylan, Tekel'in sadece gayrimenkullerin değerinin bile teklif edilen fiyatın üzerinde olduğunu öne sürerek, ''Tekel'in gerçek fiyatı 4 milyar dolardır'' diye konuştu.

Ceylan, Tekel çalışanlarının eylemlerine devam etmekte kararlı olduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title