Haberler

Tekel İşçilerinin 1000 Kişiyle Başladığı Eylem, 200 Kişiyle

Tekel İşçilerine Verilen Yarım Saatlik Sürenin Dolmasının Ardından Polis Sakarya Meydanı?nda Eylemlerini Sürdüren Gruba Müdahale Yapmaya Hazırlanırken, Yapılan Görüşmeler Sonrasında, 1000 Kişilik Grubun Bir Çoğu Alandan Ayrıldı. Alanda Kalan 200 Kişi Halaylar Çekerek Eylemlerini Sürdürüyor. Güvenlik Güçleri Alanda Bütün Önlemlerini Almış Durumda Beklemeye Devam Ediyor.

TEKEL işçilerine verilen yarım saatlik sürenin dolmasının ardından polis Sakarya Meydanı?nda eylemlerini sürdüren gruba müdahale yapmaya hazırlanırken, yapılan görüşmeler sonrasında, 1000 kişilik grubun bir çoğu alandan ayrıldı. Alanda kalan 200 kişi halaylar çekerek eylemlerini sürdürüyor. Güvenlik güçleri alanda bütün önlemlerini almış durumda beklemeye devam ediyor.

Tekel işçisi ve işçilere destek veren eylemcilerden oluşan 1000 kişilik grup Sakarya Meydanı?nda akşam saatlerinde eylemlerini sürdürmeye devam ederken, polis eylemcilere dağılmaları için anonslar yaptı. Bir ara yaşanan arbede sırasında polisin kullandığı biber gazına maruz kalan CHP Ankara Milletvekili Bayram Meral zor anlar yaşadı. Polisin, havanın kararması ve eylemin kanunsuz olduğu gerekçeleriyle, grubun eylemi sonlandırmasını isterken, eylemcilere yarım saat süre verdi. Yarım saat Sakarya meydanında oturma eylemi yapan ve dağılmamakta ısrar eden gruba polis müdahale etmeye hazırlandı. Ancak daha sonra polis ile yapılan görüşmelerin ardından çoğu grup alandan ayrılırken, yaklaşık 200 kişilik grup Sakarya Meydanı?nda halaylar çekerek eylemlerine devam ediyor. Sloganlar atan grup meydanda beklemeyi sürdürürken, Polis alanda bütün önlemleri almış durumda beklemeye devam ediyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title