Haberler

TEKEL İşçileri İçin Kritik Gün

Hükümet'in 4/C'yi Kabul Etmeleri İçin TEKEL İşçileri İçin Verdiği Süre 2 Mart'ta Sona Eriyor.

TEKEL işçilerine, 4/C'ye geçmeleri için tanınan sürenin sonuna gelindi. Hükümet'in 4/C'yi kabul etmeleri için TEKEL işçileri için verdiği süre 2 Mart'ta sona eriyor.

TEKGIDA-İŞ yönetiminin, 4/C'de süre uzatımıyla ilgili açtığı davanın yarın olumlu sonuçlanması durumunda, işçiler için yeni bir süreç başlayacak. Danıştay kararından sonra Türk-İş Genel Sekreterliği'nden istifa eden Mustafa Türkel, istifa gerekçesini açıklayarak, TEKEL işçilerinin bundan sonraki eylem planıyla ilgili bilgi verecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın işçilere, eylemin bitirilmesi için verdiği sürenin bugün dolmasına rağmen, dün Ankara Valisi Kemal Önal, müdahale olmayacağı sinyali verdi. Ancak, işçilerin bir kısmının memleketlerine dönüş hazırlığı yapması da dikkat çekti.

İşçilerin Danıştay'dan gelecek olumlu haber üzerine çadırlarını törenle kaldıracağı belirtildi. TEKGIDA-İŞ Genel Başkanı Mustafa Türkel de "Çadırlarda komün hayat başladı. Artık çadırlardan çıkma vakti geldi" diyerek, çadır hayatına sonuna gelindiğinin sinyalini vermişti.(ANKA)

(ME/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title