Haberler

Tekahed'in Paneline Prof. Dr. Aydın ve Prof. Dr. Karatay Katıldı

Tekirdağ Aile Hekimleri Derneği (TEKAHED) tarafından Çorlu'da düzenlenen panelde Prof.Dr.Ahmet Aydın ve Prof.Dr.Canan Karatay konuşmacı olarak yer aldılar.

Tekirdağ Aile Hekimleri Derneği (TEKAHED) tarafından Çorlu'da düzenlenen panelde Prof. Dr. Ahmet Aydın ve Prof. Dr. Canan Karatay konuşmacı olarak yer aldılar. Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi'nde düzenlenen panele vatandaşlar büyük ilgi gösterdiler.

Prof. Dr. Ahmet Aydın ve Prof. Dr. Canan Karatay'ın konuşmacı olarak katıldıkları panel Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesinde düzenlendi. Panelde ilk konuşmacı olarak Prof. Dr. Ahmet aydın söz aldı ve 'Niçin Hastalanıyoruz' konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Aklınıza geldikçe su için, kaymağı olmayan sütü içmeyin, ekşimeyen yoğurdu yemeyin diyen Prof. Dr. Ahmet Aydın: "Sakatat, karaciğer tüketiminden çekinmeyin. Karaciğer yeni yeni değerini bulmaya başladı. Önceleri karaciğer fiyatları et fiyatlarının üçte biri oranındaydı şimdi şimdi dengeye geldi. Karaciğer için sağlıksız deniliyor, hastalıklı deniliyor eğer bir hayvanın karaciğeri hastalıklıysa, sağlıksızsa diğer organları da hastalıklıdır, sağlıksızdır. Kafama saksı düştü de mi bunları söylüyorum. Bunlar gerçekler olduğu için bunları belirtiyorum" dedi.

Biz doğruları söyleyince ilaç firmaları, gıda firmaları bizleri sevmiyor diyen Aydın: "Yıldırma politikası içerisine girerek dava girişimlerinde bulunuyorlar. Çünkü rafine gıdalardan uzak durun diyoruz. Süt, yoğurt kalsiyum kaynağıysa eğer, sütteki, yoğurttaki kalsiyumun iki katından fazlası rokada, dereotunda, rengi koyu yeşil olan sebzelerde var diyoruz. Bu nedenle de sevilmiyoruz. Süt haftası düzenleniyor da dereotu haftası roka haftası neden yok. Öküzlerin kemikleri niye bu kadar güçlü zannediyorsunuz. Sebzenin yeşili ne kadar koyuysa o kadar iyi" diye konuştu.

Tuz tüketimine de değinen Aydın: "Ağzımızın tadına göre tuz alacağız ama kaya tuzu olacak. Nerden bulacağız, nasıl alacağız diyorlar. Kaya tuzu turşu yapımında kullanılıyor. Artık evlerde turşu yapılmadığı için kaya tuzunu da bilmiyorlar. Turşu yapmadı da unuttuk, kaya tuzunu da unuttuk. Tuz kullanımını azaltmak için kampanyalar düzenliyorlar. Tuz kullanılmalı ancak kaya tuzu kullanılmalı.

Bir şeyin tuzu fazlaysa zaten yemeyiz bunu kampanyayla kısıtlamaya gerek yok. Çok basit bir cümle unlu, şekerli gıdaları yemeyin ne kadar basit bir cümle. Bizler bilim adamıyız yalan mı söyleyeceğiz. Birisi çıksın söyledikleriniz şu yönden yalan desin, yanlış desin. Ancak diyen yok" şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Ahmet aydın konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bütün hastalıklar bağırsaktan başlar. Bağırsak hastaysa eğer vücuttaki diğer organlar da hastalanır. Doğum yapan annelerin çocukları sezaryen doğumsa hele de anne sütü almıyorsa geçmiş olsun. Alerjik hastalıklar 20 yıl önceye göre 10 kat arttı. Bir insan kabızsa bir şeyler kötü gidiyor demektir"

Bağırsak flora bozukluklarının belirtileri ve neden olduğu hastalıklarla ilgili olarak bilgiler aktaran Aydın: "Otizmin yüzde 80'inde bağırsak problemi var. Şizofrenin çok büyük bir kısmı bağırsaktan başlar. Osteoporozun nedenleri hareketsizlik, yeterli güneş ışığı alamama ve doğal olmayan rafine gıdaların tüketilmesidir" dedi.

Diyabet ve obezite konulu sunum gerçekleştiren Prof. Dr. Canan Karatay ise: "En kuvvetli his açlık hissidir. Açlık hissi de, obezite de diyabet de önlenebilir. Aç kalarak kilo verilir ama metabolizma düzelmez. Bir kişinin bacağını kesin kilo vermiş olacaktır ancak bu metabolizmasının da düzelmesini getirmez. Aç kalarak kilo vermek demek metabolizmanın düzelmesi demek değildir. Kilo alma vücudun yağlanmasıdır. Karaciğerin yağlanması ile başlar diğer iç organların yağlanması ile devam eder. Kilo verme ise yağların atılmasıdır. İki artı iki eşittir dört bu bu kadar net" şeklinde konuştu.

Tekirdağ Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Uğur Polat da: "Beslenmedeki yanlışlarımız, doğru besleniyor muyuz, neden hastalanırız, Omega 3 faydalı mı, şeker hastalığı ve beslenme, obezite, taş devri diyeti nedir, hareket etmek niçin önemli, sağlıklı beslenmek için neler yapmalıyız, bütün hastalıklar nerede başlar, en önemli zehir nedir, günde kaç öğün yemek yemeliyim, D vitamini almak gerekir mi, Karatay diyeti nedir? konularında bilgilerin aktarıldığı ve Prof. Dr. Aydın ile Prof. Dr. Karatay'ın konuşmacı olarak yer aldığı panele katılan tüm konuklara teşekkür etti.

Prof. Dr. Aydın ve Prof. Dr. Karatay sunumların sonunda katılımcılardan gelen soruları da yanıtladılar.

(SŞ - )

19.12.2012 10: 01: 15

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Aydın Tekirdağ Karatay Çorlu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title