Haberler

Tek Rakip Bordeaux

Sarı-kırmızılılar Fransız, Avusturya, Yunanistan ve İsveç Takımlarıyla Eşleşti. İlk 3 Takımın Turu Geçeceği Grupta Liderlik Şansı Yüksek Cimbom'u Zorlayabilecek En Güçlü Takım Bordeaux.

Sarı-kırmızılılar Fransız, Avusturya, Yunanistan ve İsveç takımlarıyla eşleşti. İlk 3 takımın turu geçeceği grupta liderlik şansı yüksek Cimbom’u zorlayabilecek en güçlü takım Bordeaux.

İşte G.Saray'ın maç programı

GALATASARAY’ın UEFA Kupası 2. Tur Grubu’ndaki rakipleri belirlendi ve sarı kırmızılı temsilcimiz kolay rakiplerle eşleşti. H Grubu’nda mücadele edecek olan sarı kırmızılılar, Fransa’nın Bordeaux, Avusturya’nın Austria Wien, Yunanistan’ın Panionios ve İsveç’in Helsingborg takımlarıyla mücadele edecek. İlk 3 takımın turu geçeceği grup maçlarında Galatasaray’ı zorlayacak en güçlü rakip olarak Bordeaux gözüküyor.

Cimbom, gruptaki ilk maçını da 25 Ekim’de, deplasmanda Bordeaux ile oynayacak. 8 Kasım’da İsveç’in Helsinborg takımını İstanbul’da konuk edecek olan Galatasaray, gruptaki 3. maçında ise 29 Kasım’da Yunanistan deplasmanında Panionios ile karşılaşacak. 5-6 Aralık’ta oynanacak grup maçlarını bay geçecek olan sarı kırmızılılar, gruptaki son maçını 20 Aralık’ta İstanbul’da Avusturya’nın Austria Wien takımı ile yapacak.

Panionios küllerinden doğdu

1890 yılında İzmir’de kurulan Panionios, savaş yıllarının ardından 1922’de Atina’ya geçti. Yunanistan Ligi’nde şampiyonluk kazanamasa da 2 kez Yunanistan Kupası, 1 kez de Balkan Kupası’nın sahibi oldu. Avrupa kupalarındaki en büyük başarısını ise Lazio’ya elendiği 1998-99 sezonunda Kupa Galipleri’nde çeyrek finale kalarak gösterdi. Maçlarını 11 bin 700 kişilik Panionios Stadı’nda oynayan Yunan takımı 2001 yılında girdiği mali krizden ve iflastan son anda kurtuldu. Teknik direktörlüğünü Alman Ewald Lienen’in yaptığı Panionios’un bu yılki en önemli transferi Schalke’den alınan Delura. Diğer transferler ise Manolu Skoufalu, Dimitri Siovos, Giannis Konteos, İvica Majstroviç ile forvet hattında görev yapan Kapetanos ile Yao Kumordzi. UEFA Kupası 1. Turu’nda Fransa’nın Sochaux takımını 2-0 ve 0-1’lik skorlarla eleyen Panionios, Yunanistan Ligi’nde 4. haftada 7 puanla 6. sırada yer alıyor.

TANIDIK FRANSIZ

1881’de kurulan Girondins de Bordeaux, en son 1999’da olmak üzere Fransa Ligi’nde 5 kez şampiyonluk yaşadı. 3 kez Fransa Kupası, 1 kez de Fransa Süper Kupası’nın sahibi olan Bordeaux, 142 maçta 71 galibiyet, 33 beraberlik, 38 yenilgiyle, 206 gol atıp, 148 gol yediği Avrupa kupalarında en büyük başarıyı 1995’te İntertoto Kupası’nda birinciliği kazanarak kaldığı UEFA Kupası’nda 1996’da finale (Bayern Münih’e 5-1 yenildi) çıkarak gösterdi. Maçlarını 34 bin 327 kişilik Chaban Delmas Stadı’nda oynayan Fransız takımı, sezona Brezilyalı Ricardo’nun yerine Laurent Blanc’ı teknik direktörlüğe getirerek başladı. Mavuba, Beto, Faubert, Darcheville, Laslandes gibi futbolcuları kadrosunda ayrılan Bordeaux bu sezon takımı David Bellion, Alioui Diarra, Diawara ile takviye etti. Kadrosunda 4 Brezilyalı, 3 Arjantinli, 1’er Senegal, Fas, Tunus, Gabon ve Kolombiyalı futbolcu bulunuyor. Ligde 6 golü olan Bellion, 2 gol atan Faslı Chamakh ile Fransız Micoud ve 3 gol atan Brezilyalı Wendel takımın önemli silahları arasında. Bordeaux ilk turda Finlandiya’nın Tampere takımını 3-2 ve 1-1’lik skorlarla elerken gollerini Micoud, Cavenaghi (2) ile Chamakh attı. Bordeaux, 1985-86 Şampiyon Kulüpler 1. turunda F.Bahçe’ye 3-2 ve 0-0’la elenmiş, geçen sezon Şampiyonlar Ligi grup maçlarında Galatasaray’ı 3-1 yenmiş ve golsüz berabere kalmıştı. Fransa Ligi’nde halen 4. sırada.

Helsingborg’un tek kozu Larsson

1907 yılında kurulan Helsingborg, İsveç Ligi’nde 6 kez şampiyonluğu kazanırken, 3 kez de kupanın sahibi oldu. Maçlarını 16 bin 600 kişilik Olympia Stadı’nda oynayan Helsingborg, en büyük başarısını gösterdiği Avrupa’da 2000-01 sezonunda Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda İnter’e elendi. Teknik direktörlüğünü İngiliz Stuart Baxter’ın yaptığı İsveç temsilcisinde Zambiya, Mali, Finlandiya, Benin, Brezilya, İzlanda, Rwanda, Kongo, Cezayir, Çek Cumhuriyeti ve Uganda’dan futbolcular bulunuyor. İsveç Ligi’nde 9. sıradaki, UEFA Kupası ilk turunda Hollanda’nın Heerenveen takımını 3-5, 5-1’lik skorlarla eleyen Helsingborg’un en büyük kozu ise 36 yaşındaki golcü Henrik Larsson.

Avusturya’nın yıldızı Wien

AVUSTURYA’nın Avrupa kupalarındaki en başarılı takımı görüntüsündeki Austria Wien, 1978’de Kupa Galipleri Kupası ikinciliğini elde etti. 1911 yılında kurulan kulüp, Avusturya’da 23 lig, 26 kupa, 6 da Avusturya Süper Kupası’nı kazandı. Teknik direktörlüğünü Georg Zellhofer’in yaptığı A.Wien halen 14. haftası geride kalan Avusturya Ligi’nde 29 puanla zirvede yer alıyor. Kadrosunda Türk Yüksel Sarıyar yanında, 2’şer Çek, Sloven, Polonyalı yanında birer de Macar, Arjantinli, Fransız ve Sırp futbolcu bulunduruyor. UEFA Kupası 2. ön eleme turunda Çek Jablonec’i 4-3 ve 1-1, 1. turda da Norveç ekibi Valerenga’yı 2-0 ve 2-2’lik skorlarla eledi. Bosna asıllı Kuljic bu sezon Avrupa’da 4 gole imza atarken, diğer goller Lasnik (2), Yüksel, Acimovic ve Ertl’den geldi. G.Saray 1982’de Kupa Galipleri’nde eşleştiği A.Wien’e İstanbul’da 4-2 yenilmiş, rövanşı 1-0 kazanmasına rağmen elenmişti.

Gönlümüze göre oldu

GALATASARAYLI yönetici Haldun Üstünel, gönüllerinden geçen bir gruba düştüklerini söyledi. Üstünel, "Gönlümüzden geçen bir gruba düştük. Kendi sahamızda oynamayacağımız maçlar çok önemli, muhakkak kazanmamız lazım. Deplasmanda alacağımız ekstra puanlarla gruptan çıkacağız. Ali Sami Yen Stadı atmosferinde yenemeyeceğimiz takım yok. G.Saray, gruptan çıkarak, kupaya ulaşacak kadar yakına gidecektir. Bordeaux ile yapacağımız maç, bizim için rövanş niteliği taşıyor. Bizi en çok zorlayacak takım Bordeaux ve Austria Wien, ama biz gruptan lider ayrılmayı hedefliyoruz" dedi.

A GRUBU

 AZ Alkmaar (Hollanda)

 Zenit St. Petersburg (Rusya)

 Everton (İngiltere)

 Nürnberg (Almanya)

 Larissa (Yunanistan)

B GRUBU

 Panathinaikos (Yunanistan)

 Lokomotiv Moskova (Rusya)

 Atletico Madrid (İspanya)

 Kopenhag (Danimarka)

 Aberdeen (İskoçya)

C GRUBU

 Villarreal (İspanya)

 AEK Atina (Yunanistan)

 Fiorentina (İtalya)

 Mlada Boleslav (Çek Cum)

 Elfsborg (İsveç)

D GRUBU

 FC Basel (İsviçre)

 Hamburg (Almanya)

 Rennes (Fransa)

 Dinamo Zagreb (Hırvatistan)

 SK Brann (Norveç)

E GRUBU

 B. Leverkusen (Almanya)

 Sparta Prag (Çek Cum)

 Spartak Moskova (Rusya)

 Toulouse (Fransa)

 FC Zürih (İsviçre

F GRUBU

 Bayern Münih (Almanya)

 Bolton (İngiltere)

 Braga (Portekiz)

 Kızılyıldız (Sırbistan)

 Aris (Yunanistan)

G GRUBU

 Anderlecht (Belçika)

 Tottenham (İngiltere)

 Getafe (İspanya)

 Hapoel Tel Aviv (İsrail)

 Aalborg (Danimarka)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title