Haberler

Tek Operasyonla Hem Kanserli Dokudan Hem Fıtıktan Kurtuldu

TEZCAN EKİZLER - İzmir'de kapalı yöntemle yapılan ve 2 saat süren ameliyatla, prostat kanseri ve kasık fıtığı bulunan hasta iki rahatsızlığından da kurtuldu.

Buca'da yaşayan 63 yaşındaki emekli 2 çocuk babası Levent Antdiç'in 30 yıl önce vücudunun iki tarafında oluşan kasık fıtığı açık ameliyat yöntemiyle alındı.

Ağrıları tekrar nükseden Antdiç'in İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan tetkiklerinde kasık fıtığı ile birlikte prostat kanseri tespit edildi.

Tedavisi için ameliyat gereken ve bunun için kapalı yöntemi tercih eden Antdiç, hastanenin Üroloji Kliniği İdari Sorumlusu Doç. Dr. Yiğit Akın ile tanıştı.

Meksika'da görev yapan doktor arkadaşıyla laparoskopik yöntem üzerinde çalışan Akın, hastasını başarılı bir şekilde ameliyat ederek hem kanserli tümörü aldı hem de kasık fıtığını onardı.

2 saatte kanserden ve fıtıktan kurtuldu

Doç. Dr. Akın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yurt dışında eğitim aldığı sırada Meksika'da görev yapan bir doktor arkadaşıyla robotik ve laparoskopik ameliyatların videolarını izleyerek bu teknik üzerinde çalışma yapmaya başladıklarını anlattı.

Prostat kanseri ameliyatlarının genellikle açık ameliyatla gerçekleştirildiği bilgisini veren Akın, şöyle konuştu:

"Karın içerisine girmeden öncelikle göbek altından bir kesi yapıyoruz. Oradan optiğimizi koyuyoruz. Daha sonra sağ ve sol tarafa birer tane çalışma deliği açıyoruz. Hastamıza bu işlemi çapı 12 milimetre olan 3 delik açarak gerçekleştirdik. Kanserli dokuyu aldık, sonra da kasık fıtığını onardık. Ameliyat 135 dakika sürdü.

Bu yöntem ile ameliyat prostat kanserine müdahale eden Meksika'da bir sağlık kuruluşu var. Türkiye'de ise ilk kez biz gerçekleştirdik. Sonuçtan hem biz hem de hastamız çok memnun. Artık bu yöntemi diğer hastalarımızın tedavisinde de kullanacağız."

Levent Antdiç ise prostat kanseri teşhisi konulduğu gün çok üzüldüğünü, gittiği tüm doktorların mutlaka açık ameliyat olması gerektiğini söylediğini ifade etti.

Akın'ın uyguladığı kapalı yöntem sayesinde prostat kanseri ameliyatı olduğunu dile getiren Antdiç, "Doktoruma çok güvendim, bana ameliyatla ilgili her şeyi anlattı. Sağlığım oldukça iyi." dedi.

Kaynak: AA / Sağlık

İzmir Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title