Haberler

Tek Merkezli Eskişehir Boğuluyor

TÜKDES Genel Başkanı Süleyman Bakal, demiryolunun yeraltına alınmasıyla ortaya çıkacak alana yürüyüş yolları, spor alanları ve dinlenme mekanları yapılması gerektiğini söyledi.

TÜKDES Genel Başkanı Süleyman Bakal, demiryolunun yeraltına alınmasıyla ortaya çıkacak alana yürüyüş yolları, spor alanları ve dinlenme mekanları yapılması gerektiğini söyledi.

Kent merkezindeki yürüyüş ve dinlenme alanı sıkıntılarını değerlendiren Bakal, Eskişehir kent merkezini Berlin duvarı gibi ikiye bölen demiryolunun uzun uğraşlar sonucu yer altına alınacağını hatırlattı. Süleyman Bakal, "Yetkililerin kamuoyu ile paylaştığı bilgilere göre; Eskişehir kent merkezindeki demiryolunun yeraltına alınma işlemi Şubat ayı sonunda tamamlanacak. Demiryolunun yeraltına alınması ile şehir merkezinde geniş bir alan ortaya çıkacak. Kent merkezinde tüketicilerin istifade edeceği yürüyüş yolları, dinlenme alanları gibi rekreasyon bölgelerinin olmaması şehir merkezinde oturan tüketicilerin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkilemektedir" dedi.

DİNLENME ALANI

Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkanı Bakal, çocukların sokak aralarında oynamak zorunda kaldığını ifade ederek şunları söyledi;

"Çocukların trafik kazaları olasılığı ile tehdit altında bulunmaktadır. Demiryollarının yeraltına alınması ile ortaya çıkacak alanda Devlet Demiryolları tarafından; yürüyüş yolları, halı sahalar, voleybol sahaları, basketbol sahaları, dinlenme, gezinti alanları planlanmalı ve Eskişehirlilerin kent merkezinde vakit geçirebileceği bir rekreasyon alanı oluşturulmalıdır. Dikey büyüme öncelenerek, tek merkezli, hava kirliliği göstergeleri düşünülmeden planlanan Eskişehir'de tüketiciler hiç olmazsa bu alanda çocukları oynarken dinlenme imkanı bulacaktır." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Bakal Eskişehir Berlin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title