Haberler

Tek Engel Yurt

Manavgat Meslek Yüksekokulu'na Açılacak Yeni Bölümlerin, Kredi ve Yurtlar Kurumuna Bağlı Bir Yurdun Bulunmaması Nedeniyle Açılamadığı Belirtildi.

Manavgat Meslek Yüksekokulu’na açılacak yeni bölümlerin, Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı bir yurdun bulunmaması nedeniyle açılamadığı belirtildi.

Manavgat Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ali Erdoğan, Manavgat Meslek Yüksekokulu bünyesinde; güverte, yat işletmeciliği, tekne yapımı programları açılmasıyla ilgili taleplerine Denizcilik Müsteşarlığı ve Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü tarafından uygun bulunduğunu, açılması planlanan aşçılık, çocuk gelişimi, yaşlı bakımı, çevre sağlığı, lojistik ve pazarlama gibi bölümlerin Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı bir yurdun bulunmaması nedeniyle açılamadığını kaydetti.

Yurt yapımı için yer arayışlarını sürdürdüklerini belirten Erdoğan, bu konuda muhtarlar, Tapu Kadastro Müdürlüğü ve Manavgat Kaymakamlığı görüşmeler yaptıklarını ancak şu ana kadar yurt yeri sorununu bir türlü çözümleyemediklerini ifade etti.

Denizcilik Müsteşarlığı Manavgat Temsilcisi Murat Ak ile birlikte Ankara’ya giderek Denizcilik Müsteşarlığı Gemi İnşaat ve Tesisler Genel Müdürü Sami Kavas ile dört saat toplantı yaptıklarını belirten Prof. Dr. Ali Erdoğan, toplantı neticesinde denizcilikle ilgili bölümlerin Manavgat’ta bir an önce açılması yönünde görüş birliği içerisinde olduklarını söyledi.

Konu hakkında YÖK’e Deniz Müsteşarlığı Genel Müdürlüğü’nden olumlu görüş bulunan yazı gönderildiğini ifade eden Erdoğan, “Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü’ne de konuyla ilgili bilgi verdik. Şu anda denizcilik bölümüyle ilgili alt yapı çalışmaları hazırlık aşamasında. Akdeniz Üniversitesi olarak boğazdaki tersane alanı içerisinde alan tahsis edilmesiyle burada bu programların açılmasını istiyoruz. İleri ki dönemde burada açacağımız denizcilik bölümü programlarıyla veya denizcilik yüksek okulu gibi bir oluşumuna da zemin hazırlanacak. Açılacak olan denizcilik bölümü veya yüksek okulu Manavgat için çok önemli bir kazanç olacak” dedi.

Antalya bölgesinde ve Akdeniz Üniversitesi’nin de denizcilikle ilgili bölümünün bulunmamasının çok önemli bir eksiklik olduğunu ifade eden Erdoğan, “Antalya’nın Akdeniz’e 640 km gibi bir sahili var ama denizcilikle ilgili bir bölüm yok. Böyle bir bölümün Manavgat’ta olması Manavgat için önemli bir kazançtır” dedi.

(AK-ŞT-SÇ-Y)

15.02.2007 18:34 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title