Haberler

Tek Bildiğiniz Hakan'a Top Şişirmek

Modern Futboldan Uzaksınız. Takım Oyunu Oynamıyorsunuz. Kadronuzda Dünya Çapında Futbolcular Var Ama Değerlendiremiyorsunuz.

Modern futboldan uzaksınız. Takım oyunu oynamıyorsunuz. Kadronuzda dünya çapında futbolcular var ama değerlendiremiyorsunuz.

Malta'da talihsiz gece Foto-Analiz

Fatih Terim: "Malta'nın her tarafı mücadele olsa ne olur"

HER biri milyonlarca dolar değerindeki milli futbolcularımızın Malta gibi dünya futbolunda esamesi okunmayan bir ülkenin milli takımı ile berabere kalması büyük yankı yarattı. Maçı izleyen her futbolsever bu başarısızlığa kendine göre bir yorum getirdi. Kimi teknik direktör Fatih Terim’i suçladı, kimi futbolcuları. Ay yıldızlı ekibimize kök söktüren Malta Milli Takımı’nın başarılı isimlerinden Michael Mifsud da, oyun sistemimizi yanlış buldu. 26 yaşındaki forvet oyuncusu, Türk Milli Takımı’nda dünya çapında futbolcular bulunduğunu, ancak teknik heyetin bunları değerlendiremediğini söyledi.

İngiltere Championship takımlarından Coventry City’de forma giyen Mifsud’la, Malta’nın Slimea kasabasında işlettiği cafe barında buluşup, milli maçı konuştuk. Türk Milli Takımı karşısında elde ettikleri beraberliğin Malta futbolundaki en büyük başarılardan biri olduğunu vurgulayan Mifsud, maçın umduklarından daha kolay geçtiğini ifade etti. Ekibimizin modern futbol oynayamadığını savunan Maltalı futbolcu, şunları söyledi:

"Türk Milli Takımı her zaman ilgiyle izlediğim bir ekip. Çünkü, kadrosunda dünya çapında futbolcular var. Ancak, görebildiğim kadarıyla bu oyuncuları iyi kullanamıyorlar. Türk Milli Takımı’nda her şeyden önce arkadaşlık ve yardımlaşma yoktu. Takım oyunu oynamıyorlar. Modern futboldan çok uzaklar. Hücum varyasyonları çok kısıtlı. Mesela 10 numaralı futbolcuları Gökdeniz, ceza alanında defalarca kalecimizle karşı karşıya kaldı; şut çekeceğine topu Hakan Şükür’e attı. Bu, maç boyunca hep böyle oldu. Sadece Gökdeniz değil diğer oyuncularınız da aynı şeyi yaptı. Topu alan hemen Hakan Şükür’e şişirdi. Tek bildikleri buydu. Bu, çözülmesi çok kolay bir taktikti. Biz de hemen çözdük ve tedbirimizi aldık.

Türkler bizi şaşırttı

Ayrıca, Türk Milli Takımı’nın defansında zaafları olduğunu biliyorduk. Onun için de kaptığımız topları uzun paslarla ileri uçtaki oyuncularımıza attık. Doğrusunu söylemek gerekirse Türk Milli Takımı’nın daha iyi şeyler yapmasını, en azından hücumda daha etkili olmasını bekliyorduk. Hakan’a top ortalamaktan başka bir şey yapamadılar. Bu durum bizi de şaşırttı. Hedeflediğimiz bir puanı umduğumuzdan daha kolay aldık."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title