Haberler

Tegv'de Çocuklara Diş Sağlığı Eğitimi

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Diş Hekimliği Fakültesi doktorları, Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) öğrencilerine diş sağlığı eğitimi verdi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Diş Hekimliği Fakültesi doktorları, Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) öğrencilerine diş sağlığı eğitimi verdi.

TEGV Feyyaz Toker Eğitim Parkı'nda düzenlenen eğitimde konuşan YYÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürcan Eskitaşçıoğlu, 22 Kasım Diş Hekimleri Günü ve Ağız Diş Sağlığı Haftası'nın hem eğitim, hem de halkın bilinçlendirilmesi açısından ilan edildiğini hatırlattı.

Bu nedenle fakülte olarak bu hafta içerisinde bölgedeki çocuklar ve halkı ağız diş sağlığı konusunda eğitmeye çalıştıklarını ifade eden Eskitaşçıoğlu,

"Bugün Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı salonunda çocuklarla beraberiz. Çocuklarımıza doktor arkadaşlarımız diş sağlığı ve dişlerin korunmasıyla ilgili bilgiler verecek. Çevremizdeki okullarımıza giderek, çocuklarımızı ağız diş sağlığı konusunda eğitmek ve diş hekimliği korkusunu ortadan kaldırmak eğitimlerin devamını sağlamayı amaçlıyoruz. Bugün diş macunları, diş fırçaları ve kırtasiye malzemeleri dağıtacağız. Ayrıca çocuklarımıza giysi yardımında bulunacağız" dedi.

Konuşma sonrası programa katılan çocuklara, diş sağlığı ve temizliği konusunda doktorlar bilgi verdi. Program sonunda çocuklara diş macunu, fırçası ve kırtasiye malzemeleri dağıtıldı.

Muhabir: Ali İhsan Öztürk / Sıtkı Yıldız

Yayıncı: Doğan Sarıtaş - VAN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title