Haberler

Teğmenlerden, İlker Başbuğ'a Asker Selamı

Güncelleme:

Ergenekon Davası'nda tutuksuz yargılanan teğmenler Noyan Çalıkuşu ve Mehmet Ali Çelebi mütalaaya ilişkin son savunmalarını yaptı.

Serpil KIRKESER / İSTANBUL DHA) Ergenekon Davası'nda tutuksuz yargılanan teğmenler Noyan Çalıkuşu ve Mehmet Ali Çelebi mütalaaya ilişkin son savunmalarını yaptı. Sanıklar Çalıkuşu ve Çelebi savunmalarına başlamadan önce, İlker Başbuğ'u "baş selamı" ile selamladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen 66'sı tutuklu 275 sanıklı Ergenekon Davası'nın 316. duruşması başladı. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmada eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Gazeteci Tuncay Özkan ve Alparslan Arslan'ın da aralarında bulunduğu 55 tutuklu sanık hazır bulundu. YAŞ Üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler ve emekli tuğgeneral Levent Ersöz'ün de aralarında bulunduğu 11 tutuklu sanık ise duruşmaya katılmadı. Öte yandan bu davadan tutuksuz, Odatv Davası'ndan tutuklu yargılanan Yalçın Küçük ile tutuksuz sanıklar teğmenler Mehmet Ali Çelebi ve Noyan Çalıkuşu da duruşmada hazır bulundu.

"TERÖR ÖRGÜTLERİYLE SAVAŞIRKEN, TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYE OLMAKLA SUÇLANMAM BÜYÜK BİR ÇELİŞKİ"

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, esas hakkındaki mütalaaya ilişkin savunmaların alınacağını söyleyerek tutuksuz sanık teğmen Noyan Çalıkuşu'nu kürsüye çağırdı. Davada tahliye edildikten sonra terörle mücadele etmek için Şırnak'a göreve gittiğini anlatan Çalıkuşu, "Terör örgütleriyle savaşırken, terör örgütüne üye olmakla suçlanmam büyük bir çelişki. Benim de karşı olduğum hükümetin icraatları var. Bu illegal değildir. Mütalaaya göre, hükümet karşıtı olmak, darbe suçlusu olmak için yeterlidir" dedi. Cumhurbaşkanına suikast hazırlığı içinde olduğu şeklindeki iddialara da değinen Çalıkuşu, "Telefon konuşmalarına dayanılarak '30 Ağustos törenlerinde liderleri tanklarla vuralım' şeklinde 3 Nisan 2009'da haberler yapıldı. Tabiri caizse bu haberler tam bir yaygaradır. Bu suçlamalar mesnetsiz ve soyut iddialardır. Mütalaada, Cumhurbaşkanına suikastla ilgili hakkımda bir sevk maddesi yoktur" diye konuştu. "Benim gibi, buradaki insanların da suçsuz olduğunu düşünüyorum" diyen Çalıkuşu, adaletin tecelli edeceğine inandığını söyleyerek savunmasını tamamladı.

TUTUKSUZ SANIK ÇELEBİ: MÜTALAADA KOMİKLİKLER VAR

Çalıkuşu'nun ardından tutuksuz sanık Teğmen Mehmet Ali Çelebi de son savunmasını yaptı. 33 ay tutuklu yargılandıktan sonra tahliye edildiğini söyleyen Çelebi, "Siirt ve Bingöl'de terörle mücadele ettim. Kendimi bir sanık olarak görmüyorum. Aksine vatanseverlik davasının savunucusuyum" diye konuştu. 24 yaşında 'Örgüt yöneticisi' olmakla suçlandığını söyleyen Çelebi, "İddia makamı mütalaasında komik duruma düştü. Mütalaada komiklikler var. Söylediklerimin altını dolduracağım" diyerek iddia makamını eleştirdi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Özese, "Bunlar savunmayı aşan sözler, lütfen savunma kapsamında kalın. Suçlamalarla ilgili konuşun" diyerek Çelebi'yi uyardı. Bu arada sanıklar Çalıkuşu ve Çelebi savunmalarına başlamadan önce, İlker Başbuğ'u' "baş selamı" ile selamladı.

Duruşmaya öğle arası verildi.

(BB) - İstanbul / Silivri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Ali Çelebi İlker Başbuğ İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title