Haberler

TEDAY: AKP Engelli Milletvekili Adaylarının Şevkini Kırdı

Teday Genel Başkanı İlimdar Boztaş, Engellilerin 12 Haziran Seçimleri İçin Milletvekili Aday Adaylıklarına Yoğun Olarak Başvuru Yaptıklarını İfade Etti.

TEDAY Genel Başkanı İlimdar Boztaş, engellilerin 12 Haziran seçimleri için milletvekili aday adaylıklarına yoğun olarak başvuru yaptıklarını ifade ederek, AKP'nin temayül yoklaması yaparak engellileri listeden uzak tuttuğunu iddia etti Tüm Engelliler ve Aileleri Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı İlimdar Boztaş, engellilerin 12 Haziran seçimleri için milletvekili aday adaylıklarına yoğun olarak başvuru yaptıklarını ifade ederek, AKP'nin temayül yoklaması yaparak engellileri listeden uzak tuttuğunu iddia etti. Boztaş, "Maalesef bu yoklamadan engelliler çıkamadı. Zaten çıkamazdı da bu yarış haksızca yapılan bir yarıştı. Kaplumbağa ile tavşanın yarışı gibi oldu" dedi.

TEDAY Başkanı Boztaş yaptığı açıklamada, fırsat eşitliği ve pozitif ayrımcılık hakkının engellilere verilmediğini ifade ederek, "Fırsat eşitliği sağlanacaktı diye her gün nutuklar atan Selma Aliye Kavaf, hani engellilerin hakkını koruyacaktınız. Her hususta fırsat hakkı sağlayacaktınız. Madem temayül yapacaktınız o halde engellileri kendi aralarında yarıştırsaydınız" diye konuştu. Boztaş, müracaatta bulunan engellilerin şevklerinin kırıldığını ifade ederek, yetkililerin uyguladıkları hatadan dönmeleri gerektiğini umduklarını söyledi.

-"AKP TOZDAN VE SİSTEN ENGELLİLERİ GÖREMİYOR"-

Boztaş, MHP ve CHP liderlerine seslenerek, "AKP'liler tozdan ve sisten engellileri göremiyor. Geçmişte olduğu gibi birçok engellimiz hayal kırıklığına uğratılacak. Her dönem bu tabloya tanık oluyoruz. Arkadaşlarımız engelli olabilir ancak unutulan bir şey var ki onlarda 12 Haziranda sandığa gidecekler. Engellilerin potansiyelinin iyi hesap edilmesi halinde ülke nüfusunun yarıdan fazlasını bir şekilde alakadar eden kesim olduğu görülecektir" dedi.

İl genel ve belediye meclisleri, belediye başkanlıklarının danışmanlıkları, bakanların danışmanlıkları, kurumların genel müdürlüklerinde danışmanlıklar gibi konumlarda engellilerin yetkilendirilmelerinin sorunlara doğrudan çözüm bulmak anlamına geleceğini söyleyen Boztaş, "5378 sayılı özürlüler kanunundaki ilgili madde ulaşılabilirliğin 2012 yılına kadar çözümünü hükmetmektedir. Süre bitiyor. Bütün kurumlar cezai yaptırıma maruz kalacaklar" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title