Haberler

Tedavisi Tamamlanan Tepeli Pelikan Salda Gölü'ne Bırakıldı

Denizli'de bir vatandaşın yaralı bulduğu ve vücudunda saçma izlerine rastlanan tepeli pelikan, Burdur'daki Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavisi tamamlandıktan sonra Salda Gölü'nde doğaya bırakıldı.

Denizli'de bir vatandaşın yaralı  bulduğu ve vücudunda saçma izlerine rastlanan tepeli pelikan, Burdur'daki Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavisi tamamlandıktan sonra Salda Gölü'nde doğaya bırakıldı.

Denizli'nin Çardak İlçesi'ndeki Acıgöl kıyısında yaklaşık 15 gün önce yaralı pelikanı gören Bayram Karataş, Burdur'daki Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne bildirdi. Bunun üzerine bölgeye giden merkez sorumlusu veteriner hekim Öztürk Sarıca, pelikanı alarak merkeze getirdi. Sol kanadında ve vücudunun çeşitli yerlerinde saçma yaralarıyla gazlı kangrenlere rastlanan pelikan tedaviye alındı. Hızlı bir iyileşme süreci gösteren pelikan tedavisinin ardından Burdur'un Yeşilova İlçesi'ndeki Salda Gölü'ne bırakıldı.

'DOĞAYI DÜŞÜNMELİYİZ'

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Tamer Yılmaz, "Bugün insanoğlunun doğaya karşı ne kadar acımasız olduğunun örneğiyle karşı karşıyayız. Her gün bunlar gibi birçok örnek karşımıza çıkıyor. Doğaya karşı yapılan olumsuzluklara karşı mücadele etmekteyiz. İnsanların duyarlı olması gerekiyor, daha fazla doğayı ve yaban hayatını düşünmemiz gerekiyor. Bugünü değil yarını düşünerek hareket etmeliyiz. Çocuklarımızı yetiştirirken bu bilinçle hareket etmeliyiz" dedi.

'HIZLI İYİLEŞTİ'

Pelikanın yaralarının iyileştiğini ve son derece sağlıklı olduğunu belirten veteriner hekim Öztürk Sarıca da, "Şu an son derece sağlıklı ve gitmeye hazır. Rehabilitasyon merkezimizde tedavi ettik. Ateşli silah yaraları, kangrenler vardı. Çok hızlı bir iyileşme süreci geçirdi, tedavilerini tamamladık. Suya alıştırmaya çalışıyoruz. Suya adapte olup burada beslenmeye başlayacak" diye konuştu.

'SALDA GÖLÜ'NE KIYMAYIN'

Salda Gölü'nün son 5 yılda Burdur Gölü'nün yarısı oranında su kaybettiğinden de bahseden Öztürk Sarıca, şöyle devem etti:

"Küresel ısınmaya bağlı olarak su kaybımız çok fazla. Bir de derelerin ve besleyici kanalların üzerine göletler yapıldığında Salda Gölü çok hızlı şekilde yok olmaya gidecektir. 20- 25 yıl sonra su kalmadığında belki de Burdur için tek su kaynağı olacak yer burası. O yüzden tatlı su kaynağı olan Salda Gölü'nün korunması ve mümkün olduğunca temiz tutulması gerekmekte. Temiz doğa için her türlü desteğe hazırız."

Konuşmalardan sonra tedavisi tamamlanan pelikan, Tamer Yılmaz, Öztürk Sarıca ve yabancı gönüllüler tarafından Salda Gölü'ne bırakıldı. - Burdur

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Denizli Burdur Salda Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title