Haberler

Tedaş Gündüz Elektrik Arızası Gideriyor, Gece Hasta Taşıyor

Adıyaman'ın Çelikhan İlçesinde Kar Esareti Devam Ederken, Kırsalda Yaşayan ve Hastalanan Köylülerin İmdadına Tedaş'a Ait Kar Aracı Yetişiyor.

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde kar esareti devam ederken, kırsalda yaşayan ve hastalanan köylülerin imdadına Tedaş'a ait kar aracı yetişiyor.

Kar kalınlığının yarım metre olduğu Çelikhan ilçesinde, kış mevsimi boyunca kırsal kesimdeki hastaların imdadına yetişen Tedaş'a ait kar aracı, yine bir hastayı kurtardı. Çelikhan Kaymakamı Ercan Turan, Taşdamlar köyünde prostat hastası olan ve idrarını yapamadığı için fenalaşan 80 yaşındaki Mehmet Akgün'ün alınması için talimat verdi. Gece köye giden Tedaş'a ait kar aracı, hastayı alarak Çelikhan Devlet Hastanesi'ne götürdü.

Tedaş'a ait kar aracı kış mevsimi boyunca onlarca hastayı köylerden alarak hastaneye ulaştırıp tedavi olmalarını sağladı. Hayat kurtaran kar aracının şoförü, gündüz elektrik arızalarına gittiklerini, akşamları ise köylerde bulunan hastaları taşıdıklarını ifade etti.

Öte yandan ilçede kar yağışına en çok çocuklar seviniyor. Yüksek yerlerden kayan çocuklar eğlenirken, ilçe esnafı da metrelerce uzunluğunda kardan adam yaparak vakit geçiriyor. Vatandaşlar damlarda biriken kar yığınlarını temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

(KA-OÇ-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title