Haberler

Ted "Uyuşturucu Partisi"nin İncelemesini Tamamladı: Herkese Sorumluluk Düşüyor

Geçen Hafta Basın ve Yayın Organlarına "Kolejde Uyuşturucu Partisi" Şeklinde Yansıyan Haberler Üzerine Olayın Yaşandığı Kolejin Ted Ankara Koleji Olduğunun Belirlenmesinin Ardından Okul Tarafından Yapılan İnceleme Sonuçlandırıldı.

Türk Eğitim Derneği (TED) Ankara Koleji Vakfı, okullarında yaşanan ve "uyuşturucu partisi" olarak yansıyan olaya ilişkin yaptıkları incelemeyi tamamladıklarını bildirirken, gençleri tehdit eden madde bağımlılığına karşı mücadelede ailelere ve medyaya da sorumluluk düştüğüne dikkat çekti.

TED Ankara Koleji Vakfı, geçen hafta basın ve yayın organlarında "Kolejde uyuşturucu partisi" şeklinde yansıyan haberler üzerine, söz konusu okulun kendi kolejleri olduğunun anlaşılması üzerine gerçekleştirdikleri incelemeyi tamamladı.

GÖRÜNTÜLERİ İŞTEN ÇIKARILAN SERVİS ŞOFÖRÜ VERMİŞ

TED Ankara Koleji Vakfı, incelemeye ilişkin sonuçları yazılı bir açıklamayla duyurdu. Söz konusu görüntülerdeki öğrencilerin Kolej'in 2006 yılı mezunları, görüntülerin 2006 Ocak ayında kampus içerisinde dersliklerin bulunduğu okul binasından bağımsız bir alanda bulunan yemekhane binasında öğrenciler tarafından kaydedildiğinin tespit edildiği bildirilen açıklamada, görüntüleri ilgili televizyon kanalına veren kişinin ise "çalışmalarındaki verimsizlik ve çeşitli şikayetlerden" ötürü bir yıl önce işine son verilen bir servis şoförü olduğu kaydedildi.

HERKESE SORUMLULUK DÜŞÜYOR

Açıklamada, TED Ankara Koleji Vakfı'nın olaya ilişkin değerlendirmelerine de yer verildi. "Gerek kurumumuzu, gerekse kamuoyunu tedirgin eden bu olaya ilişkin aşağıda belirtilen hususların kamuoyu tarafından bilinmesinde özellikle yarar görülmektedir" denilen açıklamada, şöyle denildi:

"Olaya karışan öğrencilerin isimleri kurumumuz tarafından kesinlikle saklı tutulacaktır. TED Ankara Koleji, mezun ya da öğrenci farkı gözetmeden, yanlış bir davranışın aktörü dahi olsalar çocuklarını geçici çözümlerle cezalandırmak ya da kaybetmek değil, aksine onları kazanmak için çalışmaya kararlıdır. Bu amaçla ilgili öğrencilerin aileleriyle de derhal temasa geçilmiştir. Derin bir üzüntü içerisindeki ailelere de gereken desteği veren kurumumuz; velisiyle, öğrencisiyle, öğretmeniyle, mezunuyla bu olayı büyük bir aile olarak tüm boyutlarıyla değerlendirecektir.

Öğrencilerin kullandıkları maddenin uzmanların, emniyet birimlerinin de belirttikleri gibi eczanelerde, tıbbı malzeme satan yerlerde rahatlıkla ve reçetesiz satılan "soğutucu sprey" olduğu kesinlik kazanmıştır. Gerek öğrencilerin kendi ifadelerinde belirttikleri; gerekse görüntülerden de rahatlıkla anlaşılabileceği gibi ilk kez ve bir eğlence aracı olarak kullandıkları bu sprey ve benzeri maddelerin çocuklarımız üzerinde yaratabileceği tehlike yalnızca biz eğitimcileri değil, anne babaları, medyayı, ilgili devlet mercilerini de göreve çağırmaktadır.

Ülkemizin gençlerini en çok tehdit eden konuların başında yer alan madde bağımlılığı konusunda, alanlarında deneyimli ve uzman kadrosuyla uzun yıllardır bir çok okula örnek teşkil eden bir eğitim programı yürüten TED Ankara Koleji, bundan böyle de aynı mücadeleyi kararlılıkla sürdürecektir. Ancak unutulmamalıdır ki bu, asıl görevi eğitim vermek olan okulların tek başına değil, ailelerin de bilinçli, duyarlı desteği ve sorumlu bir yayıncılık anlayışına sahip bir medyanın varlığıyla kazanılabilecek bir mücadeledir.

TED Ankara Koleji, bu tip üzücü olayların bir daha yaşanmaması için eğitimin yanı sıra gereken her türlü idari, fiziki ek tedbiri de yeniden gözden geçirecek ve üzerine düşen tüm görevleri vakit kaybetmeden yerine getirecektir."(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title