Haberler

Ted Koleji Rehber Öğretmenlere Eğitim Veriyor

Ted Ankara Koleji Vakfı Okulları Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uzmanları Gölbaşı'ndaki Okullarda Görev Yapan Rehber Öğretmenlere Her Ay Düzenlenecek Olan Seminerlerde Psikolojik Danışma ve Rehberlik (Pdr) Alanında Eğitimler Veriyor.

TED Ankara Koleji Vakfı Okulları Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uzmanları Gölbaşı'ndaki okullarda görev yapan rehber öğretmenlere her ay düzenlenecek olan seminerlerde Psikolojik Danışma ve Rehberlik (PDR) alanında eğitimler veriyor.

Bu eğitimlerin ilki olan "Kriz ve Krize Müdahale" semineri, 11 Şubat 2010 tarihinde TED Ankara Koleji İncesu Kampüsü'nde gerçekleştirildi. Eğitimden önce yapılan bilgilendirme toplantısına Gölbaşı Kaymakamı Reşit Zengin ve Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Karabulut'ta katıldı.

Gölbaşı Kaymakamı Reşit Zengin, bu eğitimleri gerçekleştirme fikrinin TED Ankara Koleji'ne yaptıkları ziyaretler sırasında ortaya çıktığını anlattı.

TED Ankara Koleji Vakfı Okulları Genel Müdürü Sevinç Atabay toplantıda yaptığı konuşmada, "Bugün işbaşında olan eğitimciler unutmayalım ki 21. yüzyıla insan yetiştiriyoruz. internet Messenger, ipod, iphone gibi pek çok rakibimiz var. Bizler sınıfta bilgi üretmiyor bilgi yönetiyoruz. Farklı bir alanda görev yapan PDR uzmanları olarak sizler, bir çocuğun alnındaki, omzundaki kelebeklersiniz" dedi.

Eğitimler Mart ayında " Çatışma, Uzlaşma, Akran Zorbalığı", Nisan ayında " Kayıp ve Yas", Mayıs ayında ise " Madde Bağımlılığı" konuları ile devam edecek.(ANKA)

(HLL/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title