Haberler

Ted Koleji'nin 85. Kuruluş Yıldönümü

TED Koleji'nin 85.kuruluş yıldönümü '85 dakikada 85 yıl' sloganıyla düzenlenen geceyle kutlandı.

TED Koleji'nin 85. kuruluş yıldönümü '85 dakikada 85 yıl' sloganıyla düzenlenen geceyle kutlandı.

Kongresyum Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen geceye Türkiye'nin önde gelen ünlü simalar katıldı. Gecede, Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Tülay Tuğcu, Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Serruh Kaleli, Devlet eski Bakanı Ayfer Yılmaz, CHP milletvekili Aylin Nazlıaka, MHP Milletvekili Tuğrul Türkeş, Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu, sanatçılar Filiz Akın ve Tamer Karadağlı, gazeteciler Nur Batur ve Reha Muhtar, sunucu Defne Sarısoy, 2006 Türkiye güzeli Merve Büyüksaraç gibi ünlü simalar da hazır bulundu.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, gecede yaptığı konuşmada, TED olarak Türkiye'nin çocuklarına destek olduklarını kaydetti. Pehlivanoğlu, hem ülkeleri hem de dünya için katkı sunmalarını arzu ettiklerini söyleyerek, "Türk Eğitim Derneği olarak, bizler, ebediyete doğru giden bir çağdaşlık ve ilerleme treninin lokomotifliğini yapıyoruz. Daha gelişmiş ve daha vicdanlı bir Türkiye için, bu ülkenin çocuklarına aydınlık gelecek sunuyoruz. Gurur duyduğumuz, atamızın ve atalarımızın yolunda ileride gurur duyulacak projelere imza atma gayretindeyiz. Zamanın şahitliğinde TED meşalesinin ateşini daha da güçlendirmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Nitelikli eğitimden bahseden Pehlivanoğlu, nitelikli eğitim olmadan akılların özgürleşemeyeceğini belirterek, "Daha kaliteli, daha özgürlükçü, daha çağdaş bir eğitimle bu güzel ülkeyi daha ileriye ve aydınlık yarınlara taşıyabiliriz" dedi.

Pehlivanoğlu, akılları ve ruhları özgürleştirme hayalinden bahsederek, insanlığa yakışır birer birey yetiştirme hedefinin altını çizdi. Pehlivanoğlu, "Bu hayalleri gerçekleştirmek için Çanakkale Meydan Muharebesi'nde, Kurtuluş Savaşı'nda olan, 29 Ekim 1923'teki heyecana sahip bir Türkiye istiyoruz. Arzumuz öyle 3-5 çapulcuya değil, dünyanın en büyük emperyalist güçlerine karşı canını vermiş, kanıyla boyanmış olan al bayrağımıza daha sıkı sarılmak istiyoruz. Arzumuz bayrağımızın her zaman gönderimizde dalgalanmasıdır. Hedefimiz çok iyi eğitim almış nesiller yetiştirmektir" dedi.

Ünlüler kadrosundan oluşan grup İzmir'in ağlarında parçasının seslendirdi. TED mezunları, TED öğrencileri, çalışanları hep bir ağızdan İzmir'in dağlarından parçasını seslendirdi.

Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu, TED Koleji'nin 85. yıldönümü dolayısıyla duygularını aktardı. Feyzioğlu, gururlu olduğunu belirterek, "Türk Eğitim Derneği Cumhuriyet felsefesinin, kuruluş felsefesinin bir sembolüdür ve daima öyle kalacaktır" ifadelerini kullandı.

MHP Milletvekili Tuğrul Türkeş ise, Türkiye'nin en eski kurumlarından biri olduğunu hatırlatarak, "Atatürk'ün imzasıyla kurulmuştur. O bakımdan da önemli. 85. yılında da okulları açılıyor. Şu andaki yönetimin hedefi Türkiye'nin her ilinde bir kolej açmak" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Metin Feyzioğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title