Haberler

TED ALİAĞA KOLEJİ’NDEN TİYATRO KEYFİ

TED Aliağa Koleji öğrencileri büyük bir başarıyla sahneledikleri "Fehim Paşa Konağı" adlı tiyatro oyunuyla sadece öğretmenlerinden değil, izleyicilerden de "tam not" aldı.

Atatürkçü ve Çağdaş eğitim kurumu TED Aliağa Koleji öğrencileri, yoğun eğitim programı yanında sosyal ve kültürel aktiviteleri de aksatmıyor. TED Aliağa Koleji Tiyatro Kulübü öğrencileri büyük bir başarıyla sahneledikleri “Fehim Paşa Konağı” adlı tiyatro oyunuyla sadece öğretmenlerinden değil, izleyicilerden de “tam not” aldı.

TED Aliağa Koleji Vakfı Başkanı Adnan Saka, TED Aliağa Dernek Şube Başkanı Av. Akif Akça ve TED Yöneticilerinin de izlediği oyunda TED Aliağa Koleji Lise Öğrencileri, Turgut Özakman’ın unutulmaz eseri “Fehim Paşa Konağı” nı büyük başarıyla sahneledi. Edebiyat bölüm başkanı Rengin Kolca yönetimindeki öğrenciler; Dekor, makyaj ve kıyafetleriyle seyircinin büyük beğenisini kazandı.

TÜPRAŞ Halk Eğitim Merkezi’nde sahnelenen oyunda profesyonel tiyatrocular kadar iyi bir oyun çıkaran öğrenciler Abdülhamit’ın saltanat dönemini ve istibdat’ın son günlerini büyük bir başarıyla sahneleyince oyun sonunda dakikalarca alkışlandılar.

TED Edebiyat bölüm başkanı Rengin Kolca’nın yönettiği Oyunda; Bora çam, Hasan Kazdağlı, Serbay Karataş, Hamide Kaymak, Perim Arpacıoğlu, İrşad Atalay, Oğulcan Avcı, Özge Bekmezci, Yasemin Yemişçi, Serkan Karaaslan, Aydıncan Özdanon, Toygar Aktuğ, Efecan Şen, Caner Karakuş, Ali Kaptan, Erkan Gidici, Cem İnce, Ergin Ceylan, Halit Kurtoğlu, rol aldı

Oyun Hakkında:

Oyunumuz; Padişah Abdülhamit'in saltanatının ve yıllardır halk'a nefes aldırmayan istibdat'ın son günlerini konu alır. İstibdat'ın yıkılmaz paşası, Fehim Paşa' nın eski bendelerinden Rasim Baba, adam olsun diye oyuncu oğlunu yani Yusuf'u Fehim Paşa'nın konağına götürür. Paşa, harem'in meddah ve karagöz diretmesinden kaçarken tesadüfen işini öğrendiği Yusuf'u hareme eğlencelik alır.

Bu Fehim Paşa'nın sonunun başlangıcı olur. Yusuf, Paşa'nın kızına aşık olur. Karşılıksız aşkı nedeni ile karasevdaya tutulan Yusuf mahalleliyi de karasevdalı eder. Mahalleli Paşa'nın kızını ister. Paşa vermez. Vermediği gibi Yusuf'u öldürmek için en iyi adamını Yusuf'un üstüne salar. Fakat Yusuf aklını kullanıp bu işten kendini kurtarır. Bir kabadayının mazisi ile aydınlanan oyun, sonrasında buhranlı bir aşk, ardından siyasi bir parodi, nihayetinde her şey başlama noktasında sona erer. Tek fark Yusuf'un kendini açıklayabilmiş olması ve toplum - ailesi ve mahalleli- tarafından kabul görmüştür.

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title