Haberler

Tecavüz Zanlısına 'akrep'li Koruma

Gaziantep'te 4 ay önce 5 yaşındaki F.D'ye tecavüz edip, boğarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan 16 yaşındaki V.Y., nakil sırasında saldırı ihtimaline karşı cezaevine, 'Akrep' olarak bilinen zırhlı araçla götürüldü.

Gaziantep'te 4 ay önce 5 yaşındaki F.D'ye tecavüz edip, boğarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan 16 yaşındaki V.Y., duruşma sonrası nakil sırasında silahlı saldırı ihtimaline karşı cezaevine, 'Akrep' olarak bilinen zırhlı polis aracıyla götürüldü.

15 Mayıs 2011'de merkeze bağlı Aydınlar Mahallesi'ndeki bir düğün töreninde oyun oynarken ortadan kaybolduktan sonra cesedi evlerinin önüne atılan F.D'nin, katil zanlısı olarak V.Y. yakalanıp tutuklanmıştı. Gaziantep 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Çocuğa taciz ve cinayet' suçlarından 'Ağırlaştırılmış müebbet' hapis cezası istemiyle yargılanan V.Y'nin 2'nci duruşması bugün basına kapalı yapıldı.

Duruşmaya dışarıdan müdahaleye karşı, polis ekipleri adliye çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Duruşma salonuna sanık ve mağdur yakınlarından başka kimse alınmazken, Gaziantep Adliyesi önünde toplanan D'nin yakınları, protesto eylemi yaptı. Önceki duruşmada taş ve sopalarla cezaevi aracına saldıran ve zanlıyı linç etmek isteyen D'nin yakınları, V.Y'nin kendilerine verilmesi için slogan attı. Öfkeli kalabalık, çevik kuvvet ekipleri tarafından adliye önünden güçlükle uzaklaştırıldıktan sonra katil zanlısı V.Y., yapılacak silahlı bir saldırıya karşı tutuklu bulunduğu Gaziantep E tipi Cezaevi'ne, cezaevi nakil aracı yerine çevik kuvvet ekiplerine ait 'Akrep' olarak bilinen zırhlı araçla götürüldü.

- Gaziantep

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title