Haberler

Teb, Rize'de Sağlık Yüksekokulu Kuruyor

Türk Ekonomi Bankası (Teb), Rize Üniversitesi Kapsamında Bir "Sağlık Yüksekokulu"nun İnşaasını Finanse Ediyor.

Türk Ekonomi Bankası (TEB), Rize Üniversitesi kapsamında bir "Sağlık Yüksekokulu"nun inşaasını finanse ediyor.

TEB'den yapılan açıklamaya göre, banka, Rize Valiliği ve Rize Üniversitesi işbirliği ile üniversite kapsamında bir sağlık yüksekokulunu finanse edecek.

Okulun yapımına başlamak üzere düzenlenen protokol imza törenine katılan TEB Genel Müdürü Varol Civil, "Kurum olarak, hizmet verdiğimiz topluma ana iş odağımız olan finans dışında da, sosyal alanlarda da katma değer sağlamaya da büyük önem veriyoruz. Önümüzdeki günlerde temeli atılacak ve yaklaşık iki yıl sonra hizmete açılacak olan sağlık yüksekokulumuzda, ülkesine faydalı yüzlerce hatta binlerce sağlık personeli yetiştirilmesine katkıda bulunacak olmak bizler için çok değerli bir gurur kaynağı. Bu vesile ile bizlerden hiçbir desteği esirgemeyen Rize Valiliği ve Rize Üniversitesi'ne huzurlarınızda teşekkür ediyorum" dedi.

Protokolü imzalayan Rize Valisi Kasım Esen ve Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu ve de TEB'in böyle bir girişimle diğer kurumlara örnek teşkil ettiklerini, okulun Rize'ye ve Rizeli'ye önemli katkıları olacağına inandıklarını belirttiler.

İnşaatı iki yıl sonra tamamlanması planlanan "Sağlık Meslek Yüksekokulu" 20 adet derslik, iki adet anfi, 15 öğretim görevlisi odası, 10 adet idari birimler odası, bir kütüphane, iki laboratuar,on yedek oda, birer adet kantin, sığınak, mutfak, yemekhane ve çok amaçlı salonu içerecek.

(CY-CY-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title