Haberler

Teb'den "İller İçin Gelecek Stratejileri" Konferansı

Türk Ekonomi Bankası (TEB), kentlerin ekonomik potansiyellerini ortaya çıkarmayı amaçlayan "İller İçin Gelecek Stratejisi" konferansını Kastamonu'da düzenledi.

TEB, TEB KOBİ Akademi çerçevesinde illerin potansiyelini ortaya çıkarmak için hazırladığı "İller İçin Gelecek Stratejisi" konferanslarının 8'incisini Ilgaz Dağı'ndaki bir otelde düzenledi. Kastamonu'nun ekonomik, ticari ve sosyal gelişmelerinde etkili olan sorunlar ve çözüm yollarının masaya yatırıldığı konferansa TEB Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz, Kastamonu Valisi Nurullah Çakır, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Gökçebay, Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu, işadamları ve akademisyenler katıldı.

Slayt eşliğinde Kastamonu ile ilgili bilgilerin verildiği konferansın açılışında konuşan TEB Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz, bankanın gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgi verdi. Konferansla Kastamonu'nun gerçek potansiyelini belirlemeyi ve ilin yol haritasını ortaya çıkarmayı hedeflediklerini belirten Boz, "Kastamonu, Türkiye için çok ciddi bir potansiyel taşımaktadır. Kastamonu başta turizm olmak üzere pek çok alanda önemli değerler içeriyor. Yaptığımızı toplantıyla da bu değerleri masaya yatırarak, daha da değerli hale nasıl getiririz sorusunun cevabını arıyoruz. Amacımız hem Kastamonu'ya hem de girişimciye hizmet etmek" diye konuştu.

Kastamonu'ya banka olarak gerçekten önem verdiklerini ifade eden Boz, kentte açtıkları bankanın girişimcilerle birlikte daha da büyüyeceğini söyledi. Konuşmasında Kastamonu'nun tarihine de değinen Boz, "Kastamonu, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasında en önemli illerden bir tanesi. Kastamonu'nun bu önemini sergilemek için yapılan Atatürk ve İstiklal Yolu Projesi'nin sporu olmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

Vali Çakır ise, TEB'in Kastamonu'da konferans düzenlemesinden mutluluk duyduğunu ifade etti. Tarih bilincinin ortaya çıkarıldığı İstiklal Yolu'na verilen destekten dolayı banka yetkililerine teşekkür eden Çakır, konuşmasında TEB'in kentte açmayı düşündüğü telefon bankacılığı üzerinde durdu. Kastamonu'nun telefon bankacılığı için altyapısının hazır olduğunu vurgulayan Çakır, "Telefon bankacılığı için yer tespitini yaptık. TEB, telefon bankacılığı için Kastamonu'ya yapacağı yatırımları hızlandırdığı taktirde bizim altyapımız hazırlanmış durumda. Üniversitemizin kurulması da telefon bankacılığı için büyük avantaj. Biz kent olarak telefon bankacılığı için ilerledik" şeklinde konuştu.

TEB tarafından Türkiye'yi ilgilendiren sektörel bir toplantının Kastamonu'da yapılmasını arzu ettiğini dile getiren Vali Çakır, "Kastamonu olarak tarihsel, kültürel, sanayi ve coğrafi değerlerimizin ne olduğunu bilerek bu değerleri geliştirmeye çalışıyoruz" dedi.

Kastamonu ekonomisinin bu günkü gelişme çabalarını etkileyen eğilimlerin belirlendiği konferansta, Kastamonu'nun gelişmesi için kısa ve orta vadede ulaşılması gereken hedefler belirlendi.

(SÖ-BÖ-CC-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title