Haberler

Teb-Bnp Paribas WTA Şampiyonası

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç, TEB-BNP Paribas WTA Championships'i Türkiye'de düzenlemekten çok mutlu olduklarını söyledi.

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç, TEB-BNP Paribas WTA Championships'i Türkiye'de düzenlemekten çok mutlu olduklarını söyledi.

İstanbul'da ikinci kez ev sahipliği yapacağı organizasyon öncesi, Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen bilgilendirme toplantısına, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç, PTT Genel Müdürü ve TTF Yönetim Kurulu Üyesi Osman Tural ve TTF Asbaşkanı Cengiz Durmuş katıldı.

TTF Başkanı Uluç, dünyadaki en önemli organizasyonlardan birini düzenlediklerini belirterek, "Bu organizasyonu Türkiye'de yapmaktan çok mutluyuz. Geçen yıl ülkemizde ilkini düzenledik. 164 ülkede 500 saat canlı yayın yapıldı ve 37 milyon kişi izledi. Bu organizasyon dünyada en çok izlenen ve bilet satışlarının en fazla olduğu organizasyon. Ülkemizin imajını dünyaya tanıtmış olduk" dedi.

PTT Genel Müdürü ve TTF Yönetim Kurulu Üyesi Tural, federasyonun 4 Kasım'da yapılacak olağan genel kurulunda, yönetim kurulu olarak kendi başkanlığında aday olma kararı aldıklarını söyledi.

TEB-BNP Paribas WTA Championships gibi prestijli bir turnuvanın Türkiye'de yapılacak olmasının önemine değinen Tural, organizasyonun başarısının basının göstereceği ilgiyle doğru orantılı olduğunu vurgulayarak, "Biz basın mensuplarımıza yapacakları katkıdan dolayı şimdiden teşekkür ediyoruz. Bir de istirham ediyoruz. Geçen sene olduğu gibi, olmayan bir köpek haberi gibi şeyler de olmasa iyi olur. Varsa olsun da, olmayınca 'biz duyduk, duyuyoruz, birileri bunu fısıldadı' gibi şeyler ne ülkeye ne tenise ne de bir başkasına yararı olan haberler. Ülkemizle ilgili olarak doğru olmayan şeyleri dünya basınına taşımayalım diye değerlendiriyorum. İstanbul'da ben köpek görmedim şu ana kadar, siz görüyorsanız ben farkında değilim. Geçen sene Sharapova herhalde köpek olan bir yere özellikle götürüldü veya öyle bir haber yapıldı. Ben İstanbul'a geliyorum gidiyorum, hiç köpeğe rastlamadım" dedi.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılacak toplam 4.9 milyon dolar ödüllü organizasyonda teklerde mücadele edecek 8 isim kesinleşirken, çiftlerde ise şu ana kadar 3 takım belli oldu.

Teklerde Victoria Azarenka (Belarus), Maria Sharapova (Rusya), Serena Williams (ABD), Agnieszka Radwanska (Polonya), Petra Kvitova (Çek Cumhuriyeti), Li Na (Çin Halk Cumhuriyeti), Angelique Kerber (Almanya) ve Sara Errani (İtalya) turnuvada mücadele etmeye hak kazandı.

Çiftlerde ise Sara Errani-Roberta Vinci (İtalya), Lisa Raymond-Liezel Huber (ABD), Lucie Hradecka-Andrea Hlavackova (Çek Cumhuriyeti) İstanbul'da raket sallayacak. Çiftlerdeki son takım ise birkaç gün içinde belli olacak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Türk Ekonomi Bankası Osman Tural İstanbul Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title