Haberler

Tdv'den Sudan'a 30 Bin Kur'an-ı Kerim

Türkiye Diyanet Vakfınca (TDV) Sudanlı öğrencilere, "Hediyem Kur'an Olsun" projesi kapsamında 30 bin Kuran-ı Kerim hediye edildi.

Türkiye Diyanet Vakfınca (TDV) Sudanlı öğrencilere, "Hediyem Kur'an Olsun" projesi kapsamında 30 bin Kuran-ı Kerim hediye edildi.

TDV'nin Diyanet İşleri Başkanlığıyla "İlahi mesajın yeryüzünde ulaşmadığı kimse kalmasın" sloganıyla başlattığı proje çerçevesinde gelen Kur'an-ı Kerim bağışları, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaya devam ediliyor.

TDV'den yapılan yazılı açıklamada, Sudan Kur'an-ı Kerim Üniversitesinin de iş birliğiyle ilk etapta basımı tamamlanan 30 bin Kur'an-ı Kerim'in, başkent Hartum'da ve El Cezire bölgesindeki Medeni şehrindeki fakülte kampüslerinde ve 8 ayrı Kur'an kursunda dağıtıldığı bildirildi.

Vakfın Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çetin, Sudan'da 70 bin Kur'an-ı Kerim daha dağıtmayı hedeflediklerini, böylece sayının 100 bine ulaşacağını belirtti.

Çetin, projeye destek verenlere teşekkür ederek, "Kur'an-ı Kerimleri kendilerine gönderenlere toplu hatim duaları yapıldı, o dualarla karşılandık. Sadece Kur'an-ı Kerim hediye etmiş olmadılar, karşılığında buradaki insanların gönüllerini ve dualarını da kazanmış oldular." ifadesini kullandı.

Dünyanın dört bir yanına hediye ediliyor

TDV uzmanı Emrah Özgül de "Kur'anların yerinde basımını hem maliyeti düşürdüğü hem de yerel ihtiyaçlara cevap verme konusunda daha işlevsel olduğu için tercih ediyoruz. Sudan'da Kur'an-ı Kerim bastırdığımız matbaa da dünyadaki üçüncü büyük Kur'an matbaası olma özelliği taşıyor." değerlendirmelerinde bulundu.

Afrika'dan Balkanlar'a, Kafkasya'dan Latin Amerika'ya kadar pek çok ülkede yüz binlerce Müslümana Kur'an-ı Kerim ulaştırılan projeyle Mart 2017 sonu itibariyle hediye edilen Kur'an-ı Kerim sayısı 700 bin 152 oldu.

Kur'an hediye etmek isteyenler "4333"e SMS göndererek ya da online bağış sistemiyle projeye destekte bulunabiliyor.

Proje kapsamında hayırseverlerce Mart 2017 sonu itibariyle 700 bin 152 adet Kur'an-ı Kerim armağan edildi. Yurt içi ve yurt dışında 268 bin 203 mealli Kur'an-ı Kerim dağıtımı yapıldı.

Farklı dillerde 215 bin mealli Kur'an-ı Kerim de baskı aşamasında bulunuyor. Baskıların ramazan ayı itibariyle tamamlanarak dünyanın farklı noktalarında dağıtılması hedefleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Sudan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title