Haberler

TDV'den depremzede aileler için konteyner ev

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından, merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan ve civar illerde de hissedilen 6,8'lik depremden etkilenen ailelerin kullanımı için bölgeye konteyner evler gönderildi.

TDV'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti 2. Başkanı İhsan Açık, depremin yaşandığı andan itibaren depremzedelerin yaralarını sarmak için büyük bir çalışma başlatıldığını ifade etti.

Devletin tüm kurumları, Türkiye Diyanet Vakfı ve diğer sivil toplum kuruluşlarının depremden etkilenen ailelere yardım etmek için seferber olduğunu vurgulayan Açık, "TDV olarak 'Şimdi Yaraları Sarma Zamanı' sloganıyla kampanya başlattık. Kampanyamıza yurt içi ve yurt dışından çok büyük destek geldi. Yurt içinde il ve ilçe müftülüklerimiz, şubelerimiz, hayırseverlerimizin destekleriyle topladıkları yardımları, 4-6 yaş Kur'an kurslarımızdaki yavrularımız hayallerini erteleyerek kumbaralarında biriktirdikleri paraları depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için gönderdi." bilgisini verdi.

Açık, bölgede depremin olduğu andan itibaren binlerce battaniye dağıtarak on binlerce kişiye sıcak yemek ikramında bulunduklarını belirterek milletin emanetlerini güvenli bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını ve ulaştırmaya devam ettiklerini vurguladı.

"Yaklaşık 50 evin kurulumu tamamlandı"

Depremde evleri yıkılan veya ağır hasarlı olması nedeniyle evlerine giremeyen ailelerin konaklayabilmesi için bölgeye konteyner gönderilmesi çalışması başlattıklarını dile getiren Açık, şunları kaydetti:

"Hava sıcaklığının gece sıfırın altında 10 dereceye kadar düştüğü bölgede, çadırlarda yaşam özellikle çocuklar için çok zor oluyor. Hayırseverlerimizle yaptığımız görüşmeler sonrasında 21 metrekarelik içerisinde lavabo, banyo ve mutfağı olan 1+1'lik konteyner evleri göndermeye başladık. Yaklaşık 50 evin kurulumu tamamlandı. Vakfımız tarafından ilk etapta 100 konteyner ev, Elazığ'da depremzede ailelerin kullanımına sunulmuş olacak. Hayırseverlerimizin ve bağışçılarımızın desteği ile inşallah bu sayıyı daha da yukarılara taşıyarak depremzede ailelerimizin çetin kış şartlarında sıcak bir ortamda konaklamalarını sağlamış olacağız."

İhsan Açık, TDV aracılığı ile depremden etkilenen ailelere yardımda bulunmak isteyenlerin DEPREM yazıp 5601'e SMS göndererek 10 lira ya da "bagis.tdv.org" kurumsal online bağış sayfasından, şubelerden, il ve ilçe müftülüklerinden, bankalardan, TDV bağış mobil uygulamalarından ve PTT şubelerinden herhangi bir komisyon ücreti ödemeden bağışta bulunabileceklerini bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Sivrice Elazığ Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title