Haberler

Tdv'den Basın Mensuplarına İftar

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, ramazan programları kapsamında Türkiye geneli ile dünyanın 68 ülke ve 400 farklı bölgesinde yardım dağıtımı ve iftar programları düzenlediklerini belirtti.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, ramazan programları kapsamında Türkiye geneli ile dünyanın 68 ülke ve 400 farklı bölgesinde yardım dağıtımı ve iftar programları düzenlediklerini belirtti.

Basın mensupları ile vakıf binasında düzenlenen iftarda bir araya gelen Palakoğlu, ramazan ayında yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Palakoğlu, bu yılki ramazan programları kapsamında Türkiye geneli ile dünyanın 68 ülke ve 400 farklı bölgesinde yardım dağıtımı ve iftar programları düzenlediklerini ifade ederek, bu kapsamda 92 farklı kurumla işbirliği yaptıklarını söyledi. Ramazan kapsamında, dünyanın farklı coğrafyalarında 45 bin 332 gıda kolisi dağıttıklarını bildiren Palakoğlu, kurdukları "İyilik Sofraları"nda 132 bin 443 kişiye iftar verdiklerini kaydetti.

Yurt dışında yaklaşık 2 milyon dolarlık yardım faaliyeti gerçekleştirdiklerini anlatan Palakoğlu, yurt içinde ise ramazan ayında ihtiyaç sahipleri ve sığınmacı aileler için 3 milyon 850 bin TL tutarında "Alışveriş Yardım Kartı" dağıttıklarını ifade etti.

Palakoğlu, devam eden yardım faaliyetlerinin de tamamlanmasıyla bu ramazanda yurt içinde ve yurt dışında yaklaşık 10 milyon TL tutarında yardım yapmış olacaklarını vurguladı.

Hedef 1 milyon Kur'an-ı Kerim

"Hediyem Kuran Olsun" kampanyasına ilişkin de bilgi veren Palakoğlu, bu proje ile hayırseverlerin bağışlarıyla temin edilen Kur'an-ı Kerimleri, Türkiye'de ve yurt dışında Kur'an-ı Kerim bulunmayan yerlere, ihtiyaç duyan ancak satın alma gücü olmayan kişi ve kurumlara ulaştırdıklarını dile getirdi.

Kampanya kapsamında 1 milyon Kur'an-ı Kerim ve mealini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı hedeflediklerini açıklayan Palakoğlu, yurt dışına İngilizce, Rusça, İspanyolca, Fransızca dillerinde meal göndereceklerini söyledi.

TDV Genel Müdürü Palakoğlu "www.hediyemkuranolsun.com" adresinden kampanyaya ilişkin detaylı bilgilere ulaşılabileceği belirterek, "Tüm GSM operatörlerinden 4333 No'lu SMS numarasına 12 TL, online bağış yöntemleriyle yurt içinde 8 TL, yurt dışında ise kargo bedeliyle birlikte 12 TL tutarında bağış ile Kur'anlarımız ilk etapta Balkanlar ve Orta Asya'da 18 ülkeye ulaştırılacak" dedi.

Palakoğlu, katılımcıların 13 Temmuz Pazartesi günü idrak edilecek Kadir Gecesi'ni ve ramazan bayramlarını kutladı.

İftar programı sonrasında "Hediyem Kuran Olsun" kampanyasının fragmanı basın mensupları ile paylaşıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Türk Dış Ticaret Derneği İsmail Palakoğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title