Haberler

Tcg Gediz ve Tcg Yb. Kudret Güngör Namibya'da

Gediz ve Kudret Güngör gemileriyle Namibya'ya liman ziyaretinde bulunan TSK, burada bir ilkokulda 300 okul çantası ve kırtasiye mazemesi yardımında bulundu, ayrıca Erongo'da 300 koli gıda ile bir hastanede tekerlekli sandalye dağıttı.

TCG Gediz ve TCG Yb. Kudret Güngör gemisiyle Namibya'da liman ziyaretinde bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), bir ilkokulda 300 okul çantası ve kırtasiye malzemesi yardımında bulundu, ayrıca Erongo'da 300 koli gıda ile bir hastanede tekerlekli sandalye dağıttı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer verilen açıklamaya göre, Barbaros Türk Deniz Görev Grubu'nda bulunan TCG Gediz ile 1-5 Mayıs, KCG Yb. Kudret Güngör ile 2-5 Mayıs'ta Namibya'yı ziyaret etti.

Erongo şehri Valisi Cleophas Gens Mutjavikua, Namibya Deniz Kuvvetleri Harekat Başkanı Tuğamiral S.N.B.Nghipandua, Walvis Bay Belediye Başkanı Bayan Uillika Nambahu'nin ziyaret edildiği belirtilen açıklamada, TCG Gediz'de bir yemek verildiği kaydedildi. Açıklamada, yemeğe Türkiye Cumhuriyeti Windhoek Büyükelçisi Deniz Çakar'ın yanı sıra Mutjavika, Walvis Bay Belediye Başkanı Nambahu ile Savunma Bakanlığı İkili Siyasi İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Helena Gray, Liman Müdürü Lukas Kofuna, Türkiye Cumhuriyeti Namibya Fahri Konsolosu Hatem Yavuz ve TİKA temsilcisi Cüneyt Esmer'in de katıldığı bildirildi.

TCG Gediz'de verilen resepsiyona ise Namibya'nın bağımsızlık mücadelesinin liderlerinden Andimba Toivo, yabancı ülke temsilcileri ile çok sayıda davetlinin katıldığı ifade edildi.

Ziyaret süresince, TCG Gediz'in halkın ziyaretine açıldığı ve Namibya Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personeli ile futbol maçı yapıldığı belirtilen açıklamada, Namibya Polis Teşkilatı personeline koruma ve terörle mücadele eğitimleri verildiği de kaydedildi.

Ayrıca, Nara İlkokulu ziyareti sırasında kırtasiye malzemeleriyle birlikte 300 okul çantası dağıtıldığı, Kids Heaven Yetimhanesi ile Erongo Valiliğinin ziyaret edilerek, 300 koli gıda malzemesi, Walvis Bay Devlet Hastanesine ise tekerlekli sandalye yardımında bulunulduğu vurgulandı.

-Trafik kazasında yaralanan vatandaşlara yardım

Açıklamada, 5 Mayıs'ta Van Başkale Ekecek Köyü Hatipova mezrasında meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan üç vatandaşın, Kara Kuvvetleri Komutanlığı harekat kontrolünde bulunan Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığınca görevlendirilen bir S-70 helikopterle Başkale Devlet Hastanesinden Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesine tahliyesinin gerçekleştirildiği belirtildi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Namibya Gediz Tsk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title