Haberler

Tcg Gediz Fırkateyni Japonya'da

TCG Gediz fırkateyni, Ertuğrul fırkateyninin Japonya seferinin 125'inci yıldönümü anısına çıktığı tarihi seferinin son durağı olan Japonya'nın Kuşimoto kıyılarına ulaştı.

TCG Gediz fırkateyni, Ertuğrul fırkateyninin Japonya seferinin 125'inci yıldönümü anısına çıktığı tarihi seferinin son durağı olan Japonya'nın Kuşimoto kıyılarına ulaştı.

Kuşimoto'da Ertuğrul fırkateyninin 125 sene önce battığı yere demir atan TCG Gediz'e yerel halk ilgi gösterdi.

Türk savaş gemisi, 1 Nisan'da Marmaris'ten başladığı tarihi seferinde Karaçi, Mumbai, Hong Kong, Kuala Lumpur ve Busan gibi önemli limanların da aralarında bulunduğu 8 ülkeyi ziyaret etti.

Tarihi seferinin son durağına ulaşan TCG Gediz, 125 yıl önceki Ertuğrul Fırkateyni'nin rotasını izleyerek geldiği Kuşimito'da TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Japonya Prensesi Akiko Jouo'nun da katılacağı anma etkinliklerine ev sahipliği yapacak.

Gemide yapılacak törenin ardından denize çiçek bırakılacak, Türk müzesi ve bölgedeki Atatürk heykeli ziyaret edilecek.

Presnsesin katılımı dolayısıyla bu yıl Japon medyası ve halkının da yoğun ilgi gösterdiği anma etkinlikleri nedeniyle kentteki güvenlik tedbirlerinin artırıldığı gözleniyor.

Diğer yandan etkinlikler kapsamında serbest dalış dünya rekortmeni milli sporcu Şahika Ercümen, Osmanlı gemisi Ertuğrul Fırkateyni'nin batışının 125. yılı anısına saygı dalışı yapacak. Bölgede yarın yapılacak saygı dalışında milli sporcuya, Türk ve Japon Deniz Kuvvetleri eşlik edecek.

Türk-Japon dostluğu bu facia ile başladı

Japonya ile Türkiye dostluğunun simgesine dönüşen Ertuğrul fırkateyni faciasının üzerinden 125 yıl geçerken, Türkiye bu faciadaki kayıplarını hiçbir zaman unutmadı ve bölgede her yıl anma törenleri düzenledi.

Osmanlı'nın son dönemlerinden olan Sultan II. Abdülhamid zamanında iadeyi ziyaret ve dönemin Japon İmparatoruna hediye götürmek amacıyla gönderilen Amiral Osman Paşa kumandasındaki Ertuğrul Fırkateyni, 16 Eylül 1890'da dönüş yolunda Kuşimoto'nun Oşimo adası açıklarında batmıştı.

Bu olay, kazanın ardından bölge halkının yardımları ve Japonya'nın desteği iki ülke arasındaki dostluğun yanı sıra ilişkilerin de başlangıcı olarak kabul ediliyor.  Kazada 69 denizci sağ kurtulurken, Osman Paşa'nın da aralarında olduğu 580'den fazla denizci hayatını kaybetmişti.

Kazanın ardından 200'den fazla şehidin naaşı bulunamamış ve denizde kaybolmuştu. Bulunan cenazeler, Kuşimoto'ya defnedilmiş ve bölge halkının o dönem Osmanlı denizcilerine yaptığı yardım iki ülke halklarının daha da kaynaşmasına vesile olmuştu.

Ertuğrul Fırkateyni, 27 Temmuz 1889'da İstanbul'dan hareket etmesinin ardından arızalanmış ve Süveyş'e uğramıştı. Süveyş'ten ayrıldıktan sonra sırasıyla Aden, oradan da Bombay'a hareket etti. Fırkateyn, Bombay'dan sonra Kolombo, oradan Singapur ve Hong Kong, en son olarak da Japonya'ya ulaştı. Seyahatin toplam 6 ay sürmesi planlanırken, fırkateynin sadece Japonya'ya gidişi 11 ay sürdü.

Gemi Japonya'ya vardıktan bir hafta sonra kaptan Osman Paşa, İmparator Meiji ile görüşmüş, Sultan II. Abdülhamid'in gönderdiği el yazması mektubu ve Osmanlı İmtiyaz Nişanını Japon İmparatora teslim etmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Hong Kong Marmaris Japonya Gediz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title