Haberler

Ankara'daki Kazanın Ardından TCDD, 93 Adet Otomatik Tren Durdurma Sistemi Satın Alacak

Güncelleme:

Ankara'daki tren kazasının ardından harekete geçen TCDD, 93 otomatik tren durdurma sistemi ile 5 ZTR bakım ve onarımı hizmeti satın alacak.

Ankara-Konya seferini yapan YHT'nin 13 Aralık'ta kılavuz lokomotifi ile çarpıştığı kazada 9 kişi hayatını kaybetmişti. Kazanın ardından kolları sıvayan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık AŞ Sivas Araç Bakım Servis Müdürlüğü, 93 otomatik tren durdurma sistemi (ATS) ile 5 ZTR bakım ve onarımı hizmeti satın alacak.

İHALE, RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Resmi Gazete'de yayımlanan duyuruya göre, TCDD Taşımacılık AŞ Sivas Araç Bakım Servis Müdürlüğünce alımı yapılacak sistem ve hizmetler için açık ihale usulüyle ihale gerçekleştirilerek, yerli isteklilerden teklif alınacak. Teklifler, TCDD Taşımacılık AŞ Sivas Araç Bakım Servis Müdürlüğü Mal ve Hizmet Alımı İhale Komisyon Bürosu'na 27 Aralık saat 14.00'e kadar sunulacak. İhale, aynı yer, tarih ve saatte yapılacak.

Ankara'daki Tren Kazasının Ardından TCDD, 93 Adet Otomatik Tren Durdurma Sistemi Satın Alacak

ATS NEDİR?

ATS sistemi, trafiğin elektriksel sinyaller aracılığıyla kontrol edildiği yerlerde trenin hızının kontrol edilerek gerekli hallerde makinisti de uyararak trenin durdurulmasını sağlayan güvenlik sistemidir.

NE OLMUŞTU?

Ankara-Konya seferini yapan YHT'nin 13 Aralık'ta kılavuz lokomotifi ile çarpıştığı kazada 9 kişi hayatını kaybetmişti. Kazaya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında kusurlu oldukları gerekçesiyle hareket memuru S.Y, makasçı O.Y. ve kontrolör E.E.E gözaltına alınmıştı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ndeki işlemleri tamamlanan 3 kişi, emniyetteki işlemlerin ardından hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edilmişti.3 şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Ankara'daki Tren Kazasının Ardından TCDD, 93 Adet Otomatik Tren Durdurma Sistemi Satın Alacak

Kaynak: AA / Güncel

Sivas 3.Sayfa Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500

Yorumlar (36)

Sıradan biri:

Yok ya ne gerek vardı zahmet etmeseydiniz..biz ölürdük..

18
0
yanıtYanıtla
ceren:

birşeylerin değişmesi veya yenilenmesi için illa canlarmı gitmesi lazım ?

16
1
yanıtYanıtla
Eser:

Geçenlerde yepyeni bir boing düştü. Ama Boing firması üretimi durdurmadı, kimse tarafından linç edilmedi, itibarsızlaştırılmadı. Hatta haberin altına burada yorum yapanlar tek kelime bile yazmadılar. Firma hatalarından her seferinde ders aldı daha iyisini daha güvenlisini yaptı. Konu kendi ülkesi olunca çıldıranlar, kandan fırsat çıkarıp olayı siyasete taşıma peşindeler. Maval okumayın. Derdiniz daha iyisi olsun çabası falan değil. Sorsan cahil hep başkası ya zaten.

4
12
yanıtYanıtla
kahraman:

senin canın sevdiğin eşin dostun gitseydi böyle yazabilir miydin? ne zamandan beri kapitalizme esir olduk biz. ?ne zamandan beri hz ömer efendimizin fıratın yanında bir koyun suya düşse onu ömerden sorarlar düsturunu unuttuk. ruhumuzu ne zaman dünyalık nimetlere makama mevkiye paraya pula esir ettik?sırf benden diye yanlışı savunma garabetine ne zaman düştük?yok kardeşim müslüman evladıyız biz, insan en değerli varlıktır gözümüzde partiler ideolojiler değil. seni değil bizi suçluyorum. . .

yanıt5
yanıt1
yazıklar olsun:

sen tam bir karaktersizsin. bil bunu seni yetiştiren anaya babaya yazık.

yanıt0
yanıt0
SeriSeri:

Boing firması iniş takımları olmadan uçağı faaliyete sokuyor mu birader ?

yanıt3
yanıt0
EYY TAYYİP..:

DAHA YENİMİ AKLINIZA GELDİ DİYE SORARLAR ADAMA. GÜLERMİSİN AĞLARMISIN.

10
1
yanıtYanıtla
Horoz:

Adama demezlermi,aklınız nerdeydi.okumuş cahiller her kurumun başında oldukça her zaman böyle ücüzü olaylar olağan olur.

9
1
yanıtYanıtla
vanlı:

9 can gittikten sonramı

10
0
yanıtYanıtla
...:

Genel mudur,Isletme ve yatirim amirlerinin gorevden alinmasi gerekir. Boyle bir ihmal olabilir mi?

8
0
yanıtYanıtla
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title