Haberler

Tcdd İlk Hızlı Trenini Teslim Aldı

Türkiye, Demir Yollarında Yeni Bir Dönemi Başlatacak Olan İlk Hızlı Trenini, İspanya'dan Teslim Aldı.

Türkiye, demir yollarında yeni bir dönemi başlatacak olan ilk hızlı trenini, İspanya'dan teslim aldı.

TCDD Genel Müdürlüğünün, İspanyol CAF Firmasına sipariş ettiği iki hızlı trenden ilkinin yapımı tamamlandı. TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, CAF'ın İspanya'nın kuzeyindeki San Sebastian'daki üretim tesislerinde düzenlenen törenle Türkiye'nin ilk hızlı trenini teslim aldı.

Trenin Türkiye'ye gelişinden sonra Türkiye'nin dünyada 8, Avrupa'da 6'ncı hızlı tren işletilen ülke haline geleceğini kaydeden Karaman, bunda İspanya'nın büyük katkısı olacağını vurguladı.

Karaman, ''CAF'tan aldığımız trenlerle testlere devam edeceğiz. Bugün teslim aldığımız tren, kasımın ikinci haftasında Türkiye'de olacak ve bu ilk trenimiz olacak. Daha sonra ikinci bir tren daha gelecek 5-6 ay sonra. 2009 sonuna kadar 10 setimiz olacak ve bu arada Ankara-Konya hızlı tren projesi de tamamlanacak. Trenler, şehirleri birbirine banliyö haline getirebiliyor'' diye konuştu.

Karaman, trenleri başlangıçta Türk ve İspanyol makinistlerin birlikte kullanacağını, eğitimlerden sonra Türk makinistlerce trenlerin kullanılmaya başlanacağını kaydetti.

Programda aksama olmazsa Türkiye, 8 Kasımda ilk hızlı trenine kavuşacak.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title