Haberler

TBMM Sanayi Komisyonu Üyeleri, Bursa Osb'yi Ziyaret Etti

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sanayi Komisyonu Üyeleri, 'Eskişehir-bursa-manisa Osb'leri İnceleme Gezisi' Kapsamında Bursa Organize Sanayi Bölgesi'ni Ziyaret Etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sanayi Komisyonu üyeleri, 'Eskişehir-Bursa-Manisa OSB'leri İnceleme Gezisi' kapsamında Bursa Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret etti.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'na mensup 17 milletvekili, AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy başkanlığında, 'Eskişehir-Bursa-Manisa OSB'leri İnceleme Gezisi' kapsamında, Eskişehir'den sonra Bursa'ya geldi. Bursa'da ilk olarak Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'na (BTSO) gelen komisyon üyelerine burada, BTSO Başkan Yardımcısı Mahmut Yılmaz ve Bursa OSB Genel Müdürü Suat Özel tarafından Bursa OSB'si ile ilgili bir brifing verildi. Brifingde, Bursa OSB'sinin faaliyet alanları ve yaptığı çalışmalar dile getirildi. Brifingin ardından komisyon üyeleri, Bursa OSB'nin işleticisi olduğu Bursa Organize Sanayi Enerji Santrali A.Ş.'yi (BOSEN) gezdi. Burada komisyon üyelerine, BOSEN'in işlevi ve imkanları doğrultusunda bilgiler verildi. Daha sonra TBMM üyeleri, yine Bursa OSB'nin işleticisi olduğu su üretim tesislerini gezdi. Burada da misafirlere su üretim tesisleri ve tesislerden çıkan çamurun küle dönüştürülmesi sunum yapıldı. Komisyon üyeleri, su üretim tesisinde incelemeler yaptıktan sonra Manisa'ya hareket etti.

Toplumla entegre yasalar yapabilmek için bu tür gezileri sık sık düzenlediklerini belirten TBMM Sanayi Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, "Yapacağımız çalışmaları daha başarılı ve etkin, toplumla entegre olan yasalar şeklinde yapabilmek için buraya gelmiş bulunuyoruz. Daha önce de otomotiv sektörümüzün problemleri vardı. O vesileyle de Bursa'ya gelmiş, burada bulunan otomotiv sektörünü bütünüyle incelemiş ve İzmit'e geçmiştik. İnşallah, çalışmalarımız devam edecek. Zaten hükümetlerin görevi budur. Toplumda kalıcı ve toplumla entegre olabilen yasalar yapabilmek, sektörle entegre olan yasalar yapabilmektir. Böylece yasalar hem kalıcı hem de yararlı olur. Bu süreç içerisinde Bursa'da bize gösterilen büyük nezaket için teşekkür ediyoruz" dedi.

Bursa OSB'yi ziyaret eden TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyeleri şu isimlerden oluştu:

Soner Aksoy (AK Parti Kütahya Milletvekili), Hasan Ali Çelik (AK Parti Sakarya Milletvekili), Hasan Angı (AK Parti Konya Milletvekili), Fatma Şahin (AK Parti Gaziantep Milletvekili), Ahmet Rıza Acar (AK Parti Aydın Milletvekili), Mehmet Güner (AK Parti Bolu Milletvekili), Fahri Çakır (AK Parti Düzce Milletvekili), Ahmet Uzer (AK Parti Gaziantep Milletvekili), Ahmet Büyükakkaşlar (AK Parti Konya Milletvekili), Şükrü Ünal (AK Parti Osmaniye Milletvekili), Yekta Haydaroğlu (AK Parti Van Milletvekili), Fazlı Erdoğan (AK Parti Zonguldak Milletvekili), Nejat Gencan (CHP Edirne Milletvekili), Mehmet Vedat Yücesan (CHP Eskişehir Milletvekili), Sedat Uzunbay (CHP İzmir Milletvekili), Nuri Çilingir (CHP Manisa Milletvekili) ve Hasan Ören (CHP Manisa Milletvekili).

(EŞ-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title