Haberler

TBMM Sağlık Komisyonu Üyeleri Bala'da İncelemelerde Bulundu

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyeleri, İki Depremle Sarsılan Bala'da İncelemelerde Bulunarak Çadırlarda Sabahlayan Vatandaşların Sorunlarını Dinledi.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyeleri, iki depremle sarsılan Bala'da incelemelerde bulunarak çadırlarda sabahlayan vatandaşların sorunlarını dinledi.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl, komisyon üyesi 7 milletvekiliyle birlikte Ankara'da Bala ilçesine bir ziyaret gerçekleştirdi. Aralık ayında iki depremin yaşandığı ve çok sayıda binanın hasar gördüğü Bala'da kaymakamlığı ziyaret eden komisyon üyeleri, Bala Kaymakamı Kamuran Mustafa Ballı ve Bala Belediye Başkanı İbrahim Gürbüz'den bilgi aldı. Ballı, Afet İşleri Genel Müdürlüğü hasar tespit ekiplerinin bütün evlere hasar tespiti

için tek tek girdiğini anlatarak, hasar tespit listelerinin askıya çıkarıldığını belirtti. İtiraz sürecinin 1 ay içinde tamamlanacağını ve hak sahiplerinin belirleneceğini kaydeden Ballı, ilçede mobil sağlık ekiplerinin sağlık taraması yaptığını, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ilçeye grip aşısı gönderildiğini ifade etti. İlçede 834 adet ağır hasarlı ya da yıkılmış bina bulunduğunu belirten Ballı, vatandaşların bir kısmının Ankara'daki akrabalarının yanına gittiğini, vatandaşların genelde evlerinde ya da

yakınlarının evlerinde kaldıklarını ifade etti. Ballı, 653 çadır dağıtıldığını, bazı vatandaşların katalitik sobayla ısıtılan bu çadırlarda sabahladığını bildirdi.

Komisyon üyeleri, daha sonra Bala İlçe Hastanesi'ni ziyaret etti. Hastane çalışanlarından bilgi alan komisyon üyeleri, vatandaşların ve hastane yetkililerinin şikayetlerini dinledi. İlçe sakinleri, hastanede tahlil yapılamadığından ve yeterli ambulans bulunmadığından yakındı. Komisyon Başkanı Erdöl, sorunların çözümü için girişimlerde bulunacaklarını ifade etti.

Komisyon üyeleri, daha sonra depremden en büyük zararı gören Afşar Kasabası'na geçti. Evleri hasar gören ve çadırlarda yaşayan vatandaşları ziyaret eden komisyon üyeleri, hasar tespiti konusundaki yakınmaları dinledi. Bazı belde sakinleri, ağır hasar gören evlerine hafif hasar raporu verildiğini savundu.

SEYYAR FIRIN BİR SÜRE DAHA BELDEDE KALIYOR

Komisyon Başkanı Erdöl ve milletvekilleri, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından beldeye gönderilen seyyar ekmek fırınını da inceledi. Günde 5 bin ekmeğin pişirildiği ve ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığı fırının bir hafta içinde beldeden ayrılacağını söyleyen vatandaşlar, Erdöl'den yardım istedi. Erdöl, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i telefonla arayarak seyyar fırının bir süre daha Afşar'da kalmasını istedi. Erdöl ve komisyon üyeleri, ekmek kuyruğunda bekleyen çocuklarla bir süre sohbet etti.

Bala ziyaretinin sonunda bir değerlendirme yapan Erdöl, soğukların başlamasıyla birlikte vatandaşların çadırlardaki durumunu, ihtiyaçlarını, yapılan işleri ve yapılabilecek olanları görmek için Bala'ya geldiklerini ifade etti. Vatandaşların en büyük memnuniyetinin depremde can kaybı yaşanmaması olduğunu ifade eden Erdöl, devletin bütün kurum ve kuruluşlarıyla vatandaşların yanında olduğunu gördüklerini söyledi. Vatandaşların eksik buldukları yönleri kendilerine ilettiklerini kaydeden Erdöl, sağlıkla

ilgili sorunlar konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını kaydetti. Erdöl, ilçeye bir hastane yapılacağını, bu konuyla ilgili ellerinden gelen yardımı da yapacaklarını ifade etti. Erdöl, ilçede herhangi bir salgın hastalık yaşanmadığını, soğuktan kaynaklanan rahatsızlıklar için de gerekli aşıların yapıldığını bildirdi.

(ZÇ-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title