Haberler

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda "Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nin görüşmelerine başlandı. Komisyonda, teklifi görüşmek üzere alt komisyon kuruldu.

Komisyon Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, toplantının açılışında aynı nitelikteki dört kanun teklifinin imza sahiplerine söz verdi. İmza sahiplerinin teklifleri hakkında bilgi sunumunun ardından aynı nitelikteki dört kanun teklifi oylandı. Oylama sonucunda AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç ve 7 arkadaşının teklifinin esas alınmasına karar verildi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, komisyon toplantısında yaptığı konuşmada, teklif sahiplerine teşekkür etti.

Bilimsel ve teknolojik gelişmelerin çok hızlı yaşandığı bir dönemden geçildiğine işaret eden Müezzinoğlu, sağlık alanında da her geçen gün yeniliklerin hayata geçtiğini, yeni hizmet alanlarının oluştuğunu belirtti.

Eczacılık alanında uzmanlık konusunun son yıllarda gündemlerindeki bir konu olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, bu konuda uygulanabilir, sürdürülebilir, toplumun ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir teklifi komisyonun çalışmaları sonrasında yasalaştırabilmeyi ümit ettiğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı olarak özellikle klinik eczacılıkta uzmanlık konusunda bir tereddütlerinin olmadığını ifade eden Müezzinoğlu, diğer alanlarda önceliğin ve ayrıntıların, farklı görüşlerin tartışılması gerektiğini, bu anlamda komisyonun önemli ve değerli bir çalışma gerçekleştireceğini söyledi.

Eczacılıkta uzmanlık kurulunun da sağlıklı şekillendirilmesinin gerekliliğine dikkati çeken Müezzinoğlu, teklifin alt komisyonda olgunlaştırılarak yeniden komisyona getirilmesinden yana olduklarını bildirdi.

Uzmanlık eğitiminin süresine de değinen Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"5 yıllık eğitim var. Ondan sonra 4 yıl uzmanlık... 5. yılından itibaren uzmanlık alanına ayrılmak isteyenlere böyle bir boyut kazandırılıp da bu ikinci 4 yılı 5+4 değil veya uzmanlık kısmını 3 yıla indirecek bir boyut olabilir mi? Gerçekten insanlar ömürlerini veriyor, zamanlarını veriyor. Zamanı da iyi planlamak lazım o gencecik insanların. 5+4 dediğin zaman yine 30'lu yaşlara giden bir boyut var. Biz esasında reel analizlerle gitmemiz lazım. 5 yıllık bir eczacılık eğitimi uzun bir eğitim. Uzmanlığa ayrılacak olanların acaba 4. yılından sonra o sınavı veya o standardı tutanlara oradan devam edebilme tartışılabilir mi?

Bu komisyonda sağlıklı çalışma ortamımız var. Bu sağlıklı çalışma ortamının sağlıklı üretime dönüşebilmesi adına teklifin, iyi niyetle, samimiyetle alt komisyonda tarafların da görüşlerini alarak daha olgunlaştırılarak komisyona gelmesini temenni ediyorum."

Bakan Müezzinoğlu'nun konuşmasının ardından Komisyon Başkanı Ünüvar, teklife ilişkin 7 kişilik bir alt komisyon kurulmasını oyladı.

Oylama sonucunda  kurulan alt komisyon AK Parti'li Mehmet Domaç, Murtaza Yetiş, Nesrin Ulema ve İsmail Tamer, CHP'li Kadir Gökmen Öğüt, MHP'li Ali Öz ve BDP'li Demir Çelik'ten oluştu. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Mehmet Müezzinoğlu Necdet Ünüvar Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title