Haberler

TBMM Plan Bütçe Komisyonu

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Ücretlilerde Vergi İadesi Uygulamasının Kaldırılmasını ve Yerine Asgari Geçim İndirimi Uygulaması Getirilmesini Öngören Tasarının Görüşülmesine Kısa Süreli Bir Gecikmeyle Başlandı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, ücretlilerde vergi iadesi uygulamasının kaldırılmasını ve yerine asgari geçim indirimi uygulaması getirilmesini öngören tasarının görüşülmesine kısa süreli bir gecikmeyle başlandı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, AK Parti Kütahya Milletvekili Abdullah Erdem Cantimur, AK Parti Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Açıkalın'ın, bazı kanunlarda değişiklik öngören kanun teklifleri ile Gelir Vergisi Kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin tasarı birleştirildi. Gelir Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, alt komisyon metni üzerinden görüşülmeye başlandı.

CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi, tasarının ağırlıklı olarak, ücretlilerde vergi iadesi düzenlemesinin yürürlükten kaldırılmasına yönelik olduğunu söyleyerek, ''Ücretliler, bir yıl vergi iadesi veya asgari geçim indiriminden faydalanamayacak. 2007'de ücretlilere ödenen vergi iadesi, 2006'ya ait harcamaların iadesiydi. 2007 yılı, ücretliler için bir kayıptır'' diye konuştu. Hamzaçebi, KDV'nin yürürlüğe girmesiyle fatura, fiş alışkanlığına katkıda bulunmak için vergi iadesi uygulamasına gidildiğini hatırlatarak ''Vergi iadesi uygulaması, vergi gelirlerinde ciddi bir artışı sağlamamıştır. Bu uygulamaya gidişin arka planında, bu görüşün olduğunu sanıyorum. Doğru bir gerekçedir'' ifadelerine yer verdi.

Asgari geçim uygulamasıyla nüfus sayısı arttıkça gelir vergisi indirim oranının düşürülmesini doğru bulmadığını belirten Hamzaçebi, ''Doğru olan, çocuklara uygulanan indirim oranlarının ortalaması alınarak, ücretlinin yararlanacağı indirime ilave edilmesidir. Bütçe olanakları buna imkan sağlamıyorsa kademeli olarak böyle bir düzenleme yapabiliriz. İçi boş bir düzenlemeydi. Öyle bir uygulamanın olup olmaması bir şeyi değiştirmeyecekti. Gelir Vergisi Kanununda, sistemin otokontrol aracı olarak ne kalmıştır; hiç bir şey yoktur. Maliye Bakanı'nın, 'vergi iadesi kalkıyor ama herkes fiş, fatura alsın, ceza uygularım' beyanları, vergi sisteminin korunmasız kaldığının bir itirafıdır. Dolaylı vergilerin sistemde ağırlık kazanmasının en büyük nedeni de budur. Vergi indirimini kaldırırken, otokontrol yapacak bir sistemin tasarıya eklenmesi lazımdı. İsmi, yöntemi tartışılabilir. 'Nereden buldun' gibi olması gerekmiyor'' dedi.

(AU-ÖK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title