Haberler

TBMM'nin Açılışının 96. Yıl Dönümü

TBMM, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile açılışının 96. yıl dönümü dolayısıyla özel gündemle toplandı.

TBMM, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile açılışının 96. yıl dönümü dolayısıyla özel gündemle toplandı.

Meclis Genel Kurul Salonu'ndaki özel birleşimi, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Yargıtay Birinci Başkanvekili Seyit Çavdar, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, YSK Başkanı Sadi Irmak, Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu, Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil ile aralarında ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass'ın aralarında olduğu yabancı misyon şefleri, eski milletvekilleri, bürokratlar da izledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genel Kurul Salonu'na gelen ilk lider oldu. Saat 13.55'te salona giren Bahçeli'yi MHP'li milletvekilleri ayakta karşıladı.

Bahçeli, yerine oturmadan önce HDP İstanbul Milletvekili Celal Doğan ve HDP Bitlis Milletvekili Mahmut Celadet Gaydalı ile tokalaştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Genel Kurul'a saat 13.58'de geldi. CHP'li milletvekillerinin ayakta karşıladığı Kılıçdaroğlu yerini almadan önce, HDP'li milletvekilleri ile tokalaştı ve Bahçeli ile de uzaktan selamlaştı.

Naci Bostancı, Bahçeli, Kılıçdaroğlu ve HDP'liler ile tokalaştı

Ak Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ise muhalefet sıralarına giderek Bahçeli, Kılıçdaroğlu ve HDP'lilerle tokalaştı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, kuvvet komutanları ile birlikte Genel Kurul salonunda yerini aldı.

Genel Kurul Salonu'na giren Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu, Ak Parti'li milletvekilleri ayakta alkışlayarak karşıladı.

Davutoğlu'nun hemen ardından salona giren TBMM Başkanı İsmail Kahraman, katip üyelerle Başkanlık Divanı'ndaki yerini alarak birleşimi açtı.

Birleşim açılırken salona giren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerini almadan önce Hulusi Akar ve kuvvet komutanlarıyla tokalaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisini ayakta alkışlayarak karşılayan Bakanlar Kurulu üyelerini ve Ak Parti'li milletvekillerini selamladı. Erdoğan'a TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı eşlik etti.

Eş başkanların gelmediği HDP'den, genel kurula 8 milletvekilinin katıldığı görüldü.

TBMM Başkanı Kahraman'ın torunları ile izleyici locasında bulunan AK Parti Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu'nun 8 aylık yeğeni Yağmur Kaya, foto muhabirlerinin ilgisini çekti.

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin kürsüye gelince Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı selamlaması, AK Parti Grubu tarafından alkışlandı.

Bahçeli'nin konuşması da MHP ve AK Parti'li milletvekillerince alkışlarla karşılandı.

Salondaki yabancı misyon temsilcileri için simultane çeviri yapıldı.

TBMM'nin açılışının 96. yıl dönümü nedeniyle bu yıl resepsiyon verilmeyecek.

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Devlet Bahçeli 23 Nisan AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title