Haberler

TBMM Milli Savunma Komisyonu

"Onların anne ve babasının acısını anlamak lazım" dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, terörle mücadelede etkisiz hale getirilenlerin de Türkiye'nin insanı olduğunu belirterek,

"Onların anne ve babasının acısını anlamak lazım" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanunu Tasarısı'nın görüşüldüğü TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda konuşan Yılmaz, bedelli askerlikle ilgili sık yasa çıkarmanın doğru olmadığını söyledi. Türkiye'de 400 bin bakaya olduğunu belirten Yılmaz, "Yeni umut ve beklenti yaratırsak, bakaya sayısı daha da artar" dedi.

Terörle mücadeleyle ilgili olarak da, bir tek kişinin bile ölmesini istemediklerini vurgulayan Yılmaz, "Etkisiz hale getirdiklerimiz de bu ülkenin insanı, vatandaşı. Onların anne ve babasının acısını anlamak lazım" dedi. İsmet Yılmaz, etkisiz hale getirilen terör örgütü üyesi Sezer Arslan'ın Muş'taki ailesinin, taziyeleri kabul ederken evlerine Türk Bayrağı asmasını örnek gösterdi.

TSK Disiplin Kanunu Tasarısı ile ilgili bilgi de veren Yılmaz, oda ve göz hapsine son verildiğini, disiplin cezalarının yargıya götürülmesinin önünün açıldığını bildirdi.

Asker kişilere verilen oda hapsi cezalarının Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) taşındığını anlatan Yılmaz, mahkemenin, bu cezanın Avrupa İnsan Hakları SÖzleşmesi'ne aykırı olduğu gerekçesiyle Türkiye'yi tazminat cezalarına mahkum ettiğini kaydetti. Yılmaz, AİHM'e açılan 60 davadan 10'unun Türkiye aleyhine sonuçlandığını, diğer davaların da mahkeme gündeminde olduğunu vurgulayarak, "Tasarı yasalaşırsa ihlal kararlarının gereği yerine getirilmiş olacak" diye konuştu.

Tasarının dağınık haldeki disiplin mevzuatını tek kanunda topladığını ifade eden Yılmaz, tasarının getirdiği yenilikler hakkında bilgi verdi.

Yılmaz, tasarının bedelli askerlik ile TSK personelinin tabancalarının yenilenmesi gibi düzenlemeleri içerdiğini de kaydetti.

(Bitti)

Muhabir: Ali Hakan Der

Yayıncı: Sefa Salantur - TBMM

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Tsk Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title