Haberler

TBMM Kit Komisyonu

Türksat Uydu Haberleşme Kablo Tv ve İşletme AŞ'nin 2011 2012 yılı hesapları genel görüşe sunuldu.

TBMM Türksat Uydu Haberleşme Kablo Tv ve İşletme AŞ'nin 2011-2012 yılı hesapları genel görüşe sunuldu.

Türksat AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ensar Gül, komisyon üyelerine yaptığı konuşmada, yönetim kadrosu geçen yıl değişen şirketin, haberleşme uydularını işletme, uydu teknolojilerinde uzman işgücü yetiştirilmesi, kablo altyapısının işletilmesi, e-Devlet Kapısı'nın hizmete açılması ve işletilmesi görevlerini yürüttüğünü bildirdi.

Türksat'ın 1,5 milyar liralık sermayesinin tamamının Hazine Müsteşarlığına ait olduğunu dile getiren Gül, Hazine Müsteşarlığı'nın, bu hissesinden doğan yetkilerin kullanılmasını Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına devrettiğini ifade etti.

Anonim Şirket olarak kurulan Türksat'ın 2005'ten bu yana faaliyet gelirlerindeki düzenli ve istikrarlı artışın devam ettiğini belirten Gül, net satışların 2014'te 670 milyon liranın üzerine çıktığını kaydetti.

Türksat'ın kurulduğundan bugüne kadar ki toplam satışlarının 3,5 milyar liraya ulaştığına dikkati çeken Gül, hedeflerinin yurtdışı satışlarını artırmak olduğunu söyledi.

Son 8 aydır Türksat'ı halka arz için hazırlamaya başladıklarını belirten Gül, kararın siyasi olduğunu, bu konudaki çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Halka arzla yatırımlar ve yeni uydular için finansal kaynağın geleceğini, likiditenin artacağını, şirketin tanınacağını anlatan Gül, "Halka arz olursa İstanbul Borsasında uydu konusunda faaliyet gösteren ilk ve şirket olacağız" dedi.

"Türksat 5A haberleşme uydusu projemiz başladı"

Türksat 5A haberleşme uydusu projesi çalışmalarına başlandığını anlatan Gül, yüzde 25'i yerli katkıyla üretilecek Türksat 5A uydusunun Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi'nde tamamlanacağını ifade etti.

Türksat 6A uydusunun tamamen yerli imkanlarla yapılacağını bildiren Gül, maliyetinin 546 milyon lira olduğunu, maliyetin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türksat tarafından karşılanacağını söyledi.

Türksat'ın Ar-Ge projelerinden Düzlemsel Anten Projesi'nin testlerinin yapıldığını ifade eden Gül, bunun ticarileştireceğini kaydetti.

e-Devlet Kapısı hakkında da bilgi veren Gül, e-Devlet Kapısı hizmetlerini nüfusun yarısının kullanmasını hedeflediklerini belirtti.

Konya Kozağaç'ta kurulması planlanan Veri Merkezinin çalışmalarının tamamlandığını ifade eden Gül, ihale aşamasında olunduğunu söyledi. Gül, devletin önemli verilerinin Konya Kozağaç'ta kurulacak Veri Merkezi'ne taşınacağını kaydetti.

"Sadece Türksat AŞ'den maaş alıyorum"

Sayıştay raporunda, Türsat Genel Müdürünün kaç yerden Türksat dışında başka yerlerden maaş aldığıyla ilgili Gül, kendisinin sadece Türksat AŞ'den maaş aldığını, başka yerden maaş almadığını söyledi. Sayıştay önerisi doğrultusunda 2011 yılında Türksat Genel Müdürü'nün, Türksat'ın iştiraki olan Eurasia'dan maaş alma işlemine son verildiğini kaydetti.

Yönetim kurulu üyelerinin aldığı maaş fazlasının geri ödenmesi hakkında Sayıştay raporuyla ilgili Türksat Hukuk Müşaviri Mehmet Çerikçi ise kanuni düzenlemeyle Türksat yönetim kurulu üyelerinin aldıkları maaşla ilgili belirsizliğin ortadan kaldırıldığı belirtti.

Komisyon Başkanı Hasan Fehmi Kinay da geriye dönük alacakların talep edilmesi halinde, söz konusu alacağın tahsil edilip edilmeyeceğini sordu. Mahkemeye gidildiğinde, yasama organı tarafından söz konusu ihtilafın yasayla çözüldüğünü anlatan Kinay, "Mahkeme de muhtemelen geri talebin yersiz olduğunu söyleyecek. Burada yapılan tartışmalar boşuna gidecek" dedi.

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, e-Devlet konusuyla ilgili OECD ülkeleriyle karşılaştırmalı, aktif kullanıcı sayısı ve sürelerinin de bulunduğu bilgileri yazılı olarak istedi. Akar, Kablo TV ve kullanım oranıyla ilgili bilgi talep etti.

CHP Adana Milletvekili Turgay Develi ise Kablo TV iletimi yapılan ancak ücret ödemesi yapmayan şirketlerin isimlerini ve söz konusu ücretlerin ne kadar olduğunu sorarak, bilgilerin yazılı olarak iletilmesini istedi.

Türksat Genel Müdürü Gül, Türksat 5A uydusunun yapımıyla ilgili çalışmaların başladığını ifade ederek, konuyla ilgili TÜBİTAK Uzay, Aselsan, Havelsan ve TAİ'ye uydunun hangi kısmını yapacakları konusunda bilgi istediklerini anlattı.

Türksat 5A uydusu ile ilgili detaylı bir şartname hazırlanacağını belirten Gül, şartnamede hangi firmanın hangi parçasını üreteceğinin yazılı olacağını söyledi.

Kablo TV alt yapsının şehir merkezlerinde bulunduğunu ifade eden Gül, Kablo TV alt yapısının genişletilmesi için yap-işlet-devret modeline benzer bir model geliştirmeye çalıştıklarını kaydetti.

Görüşmelerin ardından Türksat Uydu Haberleşme Kablo Tv ve İşletme AŞ'nin 2011-2012 yılı hesapları genel görüşe sunuldu. - TBMM

Kaynak: AA / Ekonomi

Hazine Müsteşarlığı Sayıştay Türksat Konya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title