Haberler

TBMM Kit Komisyonu

Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Orhan Kaldırım, 2023'te devreye alınması planlanan Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) iletim hatlarıyla ilgili olarak, "TEİAŞ olarak yaklaşık 4.

Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Orhan Kaldırım, 2023'te devreye alınması planlanan Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) iletim hatlarıyla ilgili olarak, "TEİAŞ olarak yaklaşık 4.8 gigavatlık gücün 6 iletim hattı ve çeşitli trafo merkezleriyle taşınması ile ilgili bütün projelerimizi bitirdik. Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporlarını aldık. Yakın zamanda bunları ihale edeceğiz." dedi.

Kaldırım, TEİAŞ'ın 2015 ve 2016 yılı hesaplarının görüşüldüğü TBMM KİT Komisyonunda, kurumun faaliyetlerine ilişkin soruları yanıtladı.

Akkuyu NGS'nin ilk ünitesinin 2023'te devreye gireceğini belirten Kaldırım, Akkuyu NGS'nin 2026'dan itibaren 4.8 gigavatlık bir santral olarak hizmet vereceğini söyledi.

Bu tesisle ilgili olarak TEİAŞ'ı ilgilendiren boyutun iletim hatları olduğunu ifade eden Kaldırım, "TEİAŞ olarak yaklaşık 4.8 gigavatlık gücün 6 tane iletim hattı ve çeşitli trafo merkezleriyle taşınması ile ilgili bütün projelerimizi bitirdik. Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporlarını aldık. Yakın zamanda bunları ihale edeceğiz." diye konuştu.

Kapasite mekanizması

Kaldırım, elektrik santrallerinin desteklenmesi amacıyla oluşturulan kapasite mekanizmasının 2018 yılı bütçesinin 1 milyar 410 milyon lira civarında olduğunu ve bunun yaklaşık 925 milyonunun harcandığını bildirdi.

Mekanizma için 2019 yılında verilecek bütçeye ilişkin çalışmaların devam ettiğini anlatan Kaldırım, "Tabii burada amaç santrallerin desteklenmesi, yerli kaynakların kullanılması." ifadesini kullandı.

Kaldırım, Enerji Takip Komisyonunun faaliyette olduğunu ve çalışmalarına devam ettiğini dile getirdi.

Kesintileri önemli ölçüde azalttık

Elektrik iletim hatlarından kaynaklanan kesintilerin önüne geçmek için çalışmaya devam edeceklerini söyleyen Kaldırım, "İletim sistemi kaynaklı kesintilerimizi önemli oranda azaltmış durumdayız. İletim sistemi üzerinde yapılması gereken tüm bakımları süresi dahilinde yapıyoruz. Arızalara gerekli müdahaleleri gerçekleştiriyor, bu arızalarla ilgili tüm analizleri yapıyoruz." diye konuştu.

Orhan Kaldırım, TEİAŞ'ın yüksek gerilim hatlarında çalışan personelinin yıpranma paylarının verilip verilmediği sorusunu ise şöyle cevapladı:

"Yüksek gerilim hattındaki çalışanlarımıza yüksek gerilim tazminatlarını veriyoruz. Bu da toplu sözleşmede zaten gündeme geliyor. Ayrıca arazi tazminatları veriyoruz. Bunların nasıl verildiği ile ilgili zaten kanunen kısıtlar da var. Bunlar toplu sözleşmede tekrar gündeme gelecek. Bunun haricinde vardiya tazminatlarımız var. Bunları da resmi olarak veriyoruz. Ama bizim kurum olarak bunlar haricinde verebileceğimiz bir ücret bulunmamaktadır."

Kaldırım, milletvekilleri tarafından gündeme getirilen "elektrik kesintilerinin detaylı listesinin oluşturulması, TEİAŞ'a ait araç sayısı ve ödenekleri, iletim hatlarının neden olabileceği helikopter kazalarının önüne geçebilmek için yapılması gerekenler" gibi konularla ilgili raporlarını yazılı olarak ileteceklerini bildirdi.

Komisyonda daha sonra TEİAŞ'ın 2015 ve 2016 yılına ilişkin hesapları ibra edildi.

Ayrıca, Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt Anonim Şirketi'nin (TETAŞ) 2015 ve 2016 yılına ilişkin hesapları da komisyonda görüşülerek ibrası yapıldı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Elektrik İletim AŞ Akkuyu CEO Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title