Haberler

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Yeneroğlu Açıklaması

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, "Almanya'da PKK yöneticisine 3 yıl hapis cezası verilmesine ilişkin, "Bu dava da göstermiştir ki PKK terör örgütü eskiden olduğu gibi Almanya'yı geri çekilme, finans kaynağı edinme ve...

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, "Almanya'da PKK yöneticisine 3 yıl hapis cezası verilmesine ilişkin, "Bu dava da göstermiştir ki PKK terör örgütü eskiden olduğu gibi Almanya'yı geri çekilme, finans kaynağı edinme ve militan toplama alanı olarak kullanmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

Yeneroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Düsseldorf Yüksek Eyalet Mahkemesi'nin yasaklı terör örgütü PKK'nın Almanya'daki eski bir üst düzey yöneticisine 3 yıl hapis cezası verildiğini belirterek, nadiren de olsa PKK terör örgütü yöneticilerinin yargı önüne çıkarıldığını ve ceza aldıklarını ifade etti.

Almanya'nın terörle daha etkin mücadele edebilecek imkana sahip olduğunu vurgulayan Yeneroğlu, şunları kaydetti:

"Bu dava da göstermiştir ki, PKK terör örgütü eskiden olduğu gibi Almanya'yı geri çekilme, finans kaynağı edinme ve militan toplama alanı olarak kullanmaktadır. 52 yaşındaki terör örgütü yöneticisinin Almanya'nın Duisburg, Bonn, Köln, Bielefeld, Essen, Bochum, Dortmund ve Düsseldorf gibi pek çok şehrinde PKK'nın propaganda faaliyetlerini, örgütsel ve personel meselelerini koordine ettiği kanıtlanmıştır."

Almanya genelinde aynı faaliyeti yürüten daha yüzlerce PKK yöneticisi bulunduğunu aktaran Yeneroğlu, güvenlik birimleri tarafından takip edilmelerine rağmen, neredeyse hiçbirisiyle ilgili herhangi bir işlem yapılmadığını belirtti.

Yargılanmanın olması durumunda ise işlenen suç karşısında verilen cezaların orantısız bir şekilde küçük ve çoğu olayda caydırıcılıktan uzak olduğunu ifade eden Yeneroğlu, bu nedenle PKK elebaşları, mensupları ve sempatizanlarının cezalandırılma kaygısı taşımadan hareket ettiklerini, terör örgütünün amaçları doğrultusunda çalıştıklarını bildirdi.

Düsseldorf Yüksek Eyalet Mahkemesi'nin hükümlünün Kürt halkı için mücadele ettiğini varsaydığına işaret eden Yeneroğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu durum Türkiye'deki Kürt halkının gerçek durumu hakkındaki cehaleti göstermektedir. Zira PKK teröründen en fazla zarar gören kesim onlardır. Çocuk ve gençlerin ailelerinden koparılarak dağa çıkartılması ve hatta intihar eylemcisi haline getirilmesi, suçsuz sivillerin koruyucu kalkan olarak kullanılması ve örgüte zorunlu maddi yardımda bulunmayanların ölümle cezalandırılması gibi birçok eyleme maruz kalmaktadırlar.

Mahkeme şu soruyu kendine sormalıydı: Şayet PKK terörü tüm gücüyle Almanya'ya yönelerek ölümlere sebep olsaydı yine de sözde Kürt halkı için yapılan mücadele göz önünde bulundurulur muydu? Eminim ki o zaman farklı bir karar verilirdi."

Kaynak: AA / Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli? ERZURUM DEPREM SON DAKİKA | Erzurum'da deprem nerede oldu? Erzurum'da deprem kaç şiddetinde deprem oldu? Kate Middleton nerede? Kate Middleton tedavi görüyor mü, saraydan ayrılıyor mu? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı ne zaman? Kızını taciz eden baba kim? Baba tutuklandı mı? Olay nerede oldu? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 18 Nisan İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Prens William ve Kate nerede yaşıyor? Kate Middleton yeni eve taşınıyor! Fenerbahçe- Beşiktaş derbisi ne zaman oynanacak? Derbi ne zaman, hangi gün? Kızılcık Şerbeti Görkem kimdir? Kızılcık Şerbeti Görkem karakteri gerçek hayatta kim? Özge Özacar kimdir? CANLI ALTIN FİYATLARI | Bugün altın fiyatları yükseldi mi? Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title