Haberler

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Yeneroğlu - Köln

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Yeneroğlu'nun açıklamaları Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Almanya'da yaptığı konuşmada, "Bugün bizleri gereksiz yere meşgul eden krizlerin, ikili ilişkileri geliştirebilmek adına fırsata dönüşmesini ve bu krizlerden daha büyük kazanımlarla, güçlenerek çıkabilmeyi ümit ediyorum." dedi.

İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı'nın (IGMG) Köln'deki Genel Merkezinde verdiği iftarda konuşan Yeneroğlu, "Müslümanlar buralı ve burada kalıcı, dolayısıyla kendi önceliklerini merkeze alarak, buranın iletişim kodlarına ve tartışma kültürüne göre hareket etmelidir. Bunu yaparkende içinde bulunduğumuz egemen toplumun temsilcilerinin de Müslüman toplumunu ötekileştirmeye Müslüman topluma tarih dayatması gibi yaklaşımları da tabiki kararlılıkla reddedeceğiz. " şeklinde konuştu.

Yeneroğlu konuşmasında "Tartışmalara tepkiyle yetinmek, çatışmaya hapsolmak, yani reaksiyoner bir toplum içerisinde olmak, bizleri ileriye taşımayacağı gibi, zaten kısıtlı imkanlar içinde mücadele etmekte zorlandığımız sorunlarımızı da arttıracaktır." ifadesini kullandı.

Almanya'da toplumun neredeyse yarısının Müslümanların ülkeye girmesinin yasaklanması gerektiğini düşündüğü bir ortamda Müslümanların gündeminin belli olduğunu ifade eden Yeneroğlu, "Bugün buradaki topluluk, özellikle Almanya'daki Müslüman topluluğun önde gelen temsilcilerinin bulunduğu bir ortamda hepimizin ortak gayretiyle birlikte büyük bir sorumluluk üstlenerek çatışmanın diyalektiğinde hapsolmamak ve önceliklerimizi doğru belirlemek suretiyle iletişimi sürdürmek surumundayız." diye belirtti.

"Almanya ve Türkiye kamuoyu ve hükümetleri başta olmak üzere, ümidimiz odur ki son olaylardan herkes ders çıkarır." diyen Yeneroğlu sözlerine şöyle devam etti: "Unutulmamalı ki, hem Türkiye'ye, hem Almanya'da yaşanılan ortama duyulan bağ, hassas bir ayarda idame ettirebildiği sürece bir zenginliğe dönüşecektir ve gündelik siyasetin kısır gündemine araç olmadığı müddetçe burada yaşayan insanımız için verimli bir fırsata dönüşecektir."

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Yeneroğlu Türkiye Almanya Köln Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title