Haberler

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu

Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan 3 alt komisyonun üyelerini belirledi.

Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan 3 alt komisyonun üyelerini belirledi.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu tarafından yapılan yazılı açıklamada, 17 Aralık günü yapılan komisyonun ikinci toplantısında 3 alt komisyon kurulmasına karar verildiği hatırlatıldı. Açıklamada, kurulan komisyonların "Mülteci Hakları Alt Komisyonu", "12 Eylül Askeri Darbesinden Sonra Oluşturulan Diyarbakır Beş No'lu Cezaevi İnceleme Alt Komisyonu" ve "Hükümlü ve Tutuklu Hakları Alt Komisyonu" olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Mülteci Hakları Alt Komisyonu" üyeliklerinin AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Ak Parti Isparta Milletvekili Sait Yüce, AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen ve MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy'dan oluştuğu kaydedildi.

"12 Eylül Askeri Darbesinden Sonra Oluşturulan Diyarbakır Beş No'lu Cezaevi İnceleme Alt Komisyonu" üyeleri ise AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal, AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar ve HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran oldu.

"Hükümlü ve Tutuklu Hakları Alt Komisyonu" üyeliklerinde ise AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal, AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli, AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan, MHP İstanbul Milletvekili Atilla Kaya isimleri yer aldı.

Açıklamada, alt komisyonun önümüzdeki günlerde bir araya gelerek başkanları ve çalışma takvimleri ile yöntemini belirleyeceği vurgulanarak, yapılan alt komisyon çalışmalarının ardından hazırlanan raporların İnsan Haklarını İnceleme Komisyonuna sunulacağı kaydedildi.

Açıklamada şöyle devam edildi:

"İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde daha önce de mülteciler ile hükümlü ve tutuklularla ilgili incelemeler yapılmış, yasal altyapıya ve uygulamalara ilişkin tespit ve önerileri içeren raporlar yayınlanmıştır. Ancak her iki konunun da güncelliğini koruması ve acil çözüm bekleyen sorun alanları içermesi sebebiyle Komisyon önceliği bu konulara vermiştir. 12 Eylül askeri darbesinden sonra Diyarbakır Beş No'lu Cezaevinde gerçekleşen bütün uygulamaların ve siyasi sonuçlarının incelenmesinin ise, ülkemizin geçmişle yüzleşme politikalarına ve bugün en çok arzu edilen siyasi normalleşmeye katkı sağlaması ve insan hakları mücadelesini zenginleştirmesi beklenmektedir. Komisyonumuza sunulan diğer alt komisyon önergeleri gelecek toplantılarda görüşülecek ve karara bağlanacaktır."

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Yeneroğlu Diyarbakır AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title